Labdarúgó Eb-selejtező

2019.04.26. 18:54

Szektorbezárásra büntették a magyar szövetséget

Június 11-én a magyar-walesi találkozót így a lehetségesnél háromezerrel kevesebben tekinthetik meg a Groupama Arénában.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának pénteki beszámolója szerint az UEFA fegyelmi bizottsága azért szankcionálta a válogatottat, mert szurkolóinak egy csoportja rasszista magatartást tanúsított március 21-én, a Szlovákia-Magyarország (2-0) selejtezőmérkőzésen.

Az MLSZ a korábbi UEFA-rendezésű meccsen során tapasztalt rasszizmus miatt már kapott stadionbezárást büntetésként, így ezúttal visszaesőnek számított. Június 11-én a magyar-walesi találkozót így a lehetségesnél háromezerrel kevesebben tekinthetik meg a Groupama Arénában.

Az UEFA honlapja szerint az MLSZ-nek 23 500 eurót is be kell fizetnie büntetésként, mert a szurkolók károkat okoztak a nagyszombati stadionban, pirotechnikai eszközöket használtak és tárgyakat dobáltak a pályára. A szlovák szövetséget 43 ezer euróra büntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!