Sport

2017.07.26. 20:11

Szenzációsan szerepeltek a Veszprémi Úszó Klub fiatal versenyzői - Hegyháti Zoé kimagaslóan szerepelt

MISKOLC - Szenzációsan szerepeltek a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) fiatal versenyzői, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei megyeszékhelyen második alkalommal megrendezett Országos Cápa Bajnokságon.

Bényi Kálmán

A közelmúltban Miskolcon rendezték meg az Országos Cápa Bajnokságot, ahol azok a 10-11 éves lányok, és 11-12 éves fiúk vehettek részt, akik teljesítették a Magyar Úszó Szövetség által meghatározott szinteket.

Az országos megmérettetésen 88 egyesület versenyzői álltak rajtkőre. Hudi Zsanett és Balogh János felkészítő edzőktől megtudtuk, hogy a veszprémi egyesület öt indulóval képviseltette magát a rangos viadalon. Mindannyian nagyon igyekeztek túlszárnyalni, eddigi idejüket, és a lehető legjobb eredményekkel zárni az országos bajnokságot.

A képen a VÚK cápa ob-n szereplő úszói
Fotó: VÚK

Hegyháti Zoé parádésan szerepelt a négynapos versenyen. Kilenc számban indult, és szenzációs versenyzéssel hat versenyszámban is a döntőbe jutott. Végül három bronzérmet nyert (100 gyorson, 400 vegyesen, 200 gyorson), negyedik helyen végzett 400 gyorson, hatodik helyezést ért el 100 hátúszásban és 200 vegyesen.

Nagy Boglárka egyenletes teljesítményt nyújtott mind a hét versenyszámban, amiben elindult. Kiemelkedő a 800 gyors eredménye, ahol tíz másodperccel javította meg egyéni legjobbját. Szintén egyéni csúcsot állított be 200 mellen, valamint 400 gyorson.

Bajai Alexander öt számban szerzett indulási jogot, és mindegyikben élete legjobbját teljesítette. Kiemelkedőt nyújtott 100 háton, ahol idejével majdnem sikerült döntőbe kerülnie, a tizedik helyen végzett.

Kertész Márk négy számban mérkőzhetett meg korosztálya legjobbjaival: 200 mellen, 100 gyorson és 100 mellen is egyéni csúcsot úszott.

Matyikó Milán hat versenyszámban állt rajtkőre, és háromban sikerült korábbi egyéni rekordját megjavítania: 400 gyorson nyolc másodpercet, 100 gyorson egyet, 1500 gyorson pedig tizenhét másodpercet faragott le legjobbjából.

A mixváltó: Hegyháti Zoé, Kertész Márk, Matyikó Milán, Nagy Boglárka összeállításban a 4x100 méteres gyorsúszásban az egészen kiváló tizedik helyen, míg a 4x100 méteres vegyesúszásban a tizenhatodik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!