Sport

2010.12.27. 11:07

Szilveszteri kocogások Veszprém megye nagyobb városaiban

Megyei körkép - Minden Veszprém megyei nagyobb városban rendeznek óévbúcsúztató, illetve újesztendő-köszöntő utcai futóversenyeket.

Novothny Ottó

Ábécésorrendben haladva kezdjük a sort Ajkával, ahol a művelődési háztól indul a mezőny december 31-én 15 órától. A távolság éppen 2011 méter lesz, az útvonal: Pénzes híd/Deák utcakörgyűrű lámpák és vissza a rajthelyhez.
Az ötletgazda Káldi János és a szervezők tizenkettedik alkalommal várják a jelentkezőket, akik közül mindenki pólót kap, valamint ajándéksorsoláson vehet részt.
Emellett különdíjjal jutalmazzák a legidősebb és a legfiatalabb kocogókat (nőket, férfiakat, lányokat, fiúkat), a legjobb jelmezbe bújt sportos futókat, és lesz polgármesteri különjutalom is.

Pápán az év utolsó napján 14.30 órakor a Fő téren lehet nevezni, a Kossuth utca/Major utca/Bástya utca/Korvin utca útvonalon kell teljesíteni a szilveszteri futóverseny távját.
Itt korcsoportonként (1998-ban és utána születettek, 19921997 között, 19751991 között, 1974 1961 között és 1960-ban és előtte születettek) díjazzák a legjobbakat, és persze a célba érés után lesz közös ünneplés is.

Tapolcán két sportágban is lesz mód az évbúcsúztatásra. A családi futóverseny 10 órakor indul (előtte 9.45-kor közös bemelegítés lesz), egyéni és váltó számokban (maximum négyfős csapatok) négy kilométert kell kocogni. A nyolc év alattiakra egy tókör vár. Itt sem maradhat el a forralt bor, a tea és persze a zsíros kenyér sem. A bátrabbak ugyanakkor együtt úszhatnak Schirilla Györggyel a Malom-tóban 11 órától. A házigazdák várják a jelentkezőket a szokatlan erőpróbára.

Veszprémben is már tizenegyedik alkalommal lehet a Bakony Alpin és Futóklub szervezésében kocogni. Az Akácfa út 42-től indul a kör december 31-én 10 órakor. A tíz km-es belső körgyűrű futásra elsősorban a rendszeresen sportolókat várja Szelestey-Polgár Attila főszervező. A szintidő egy óra és természetesen a célban forralt bor, illetve pezsgős koccintás is lesz. Hagyomány, hogy a jelentkezők összetartva, egymást bevárva futják végig a távolságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!