Sport

2017.07.16. 20:00

Szögi István hetedik lett

VESZPRÉM, BYDGOSZCZ Az U23-as atlétikai Európa-bajnokságon a VEDAC képviselői közül a legjobb eredményt Szögi István érte el.

B. Virág Rita

Szögi István 5000 méteren állt rajthoz a lengyelországi, korosztályos kontinensvetélkedőn. Tóthné Stupián Anikó tanítványa taktikus futással, 14:18.08 perces eredménnyel a hetedik helyen zárt. Ezzel a futással megközelítette idei legjobbját is, azt viszont nem sikerült túlszárnyalni. A számot az olasz Yemaneberhan Crippa nyerte, 14:14.28 perces idővel.

Összességében a veszprémi atléták közül Somogyi Anett és Kiss Gergő elvérzett a selejtezőkön, Szögi István viszont dicséretes eredményt ért el.

Szögi István taktikus versenyzéssel a hetedik lett Fotó: VEDAC

A veszprémi származású, de már az ARAK-nál versenyző Pásztor Bence viszont érmet szerzett, kalapácsvetésben második lett.
A szolnoki atléta, Rivasz-Tóth Norbert új magyar csúccsal, 83,08 méterrel nyerte a gerelyhajítást, ez volt a hétvége legjobb magyar eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!