Egyre dinamikusabbak

2019.02.22. 14:00

Szombaton ismét az EHF-kupában lép pályára a BKSE

A Füchse Berlin és a Telekom Veszprém után ismét egy remek csapattal találkozik a Balatonfüredi KSE, amely szombaton francia vetélytársát fogadja a kézilabda EHF-kupában.

Horváth Gábor

Szöllősi Balázsékra a Berlin elleni, múlt heti csata után ismét kemény feladat vár

Fotó: Penovác Károly/Napló

Két vereséggel kezdte az EHF-kupa csoportkörét a balatonfüredi kézilabdacsapat, amely Spanyolországban, a La Rioja vendégeként, majd a német Füchse Berlin elleni hazai meccsen egyaránt 29-24 arányban maradt alul.

Kedden a honi pontvadászatban lépett pályára a BKSE, amely a Telekom Veszprémet fogadta. A fürediek – akik az utóbbi hetekben megszokhatták, hogy kvázi esélytelenül lépnek pályára – nyomás, teher nélkül remek meccset kerekítettek a szomszédvári nagyágyú elleni találkozóból.

Szöllősi Balázsékra a Berlin elleni, múlt heti csata után ismét kemény feladat vár
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az első félidőben háromgólos előnyt dolgozott ki a Balaton-parti alakulat, amely még a szünetben is vezetett, a Telekom csak ezután tudta a maga javára fordítani az összecsapást. Végül három góllal, 32-29-re nyertek a veszprémiek.

– Jól játszottunk, végre azt a csapatot láttam, amely tavaly novemberben-decemberben elkapta a fonalat. A téli szünet után el kellett egy kis időnek telnie ahhoz, hogy újra magunkra találjunk. Dinamikusan kézilabdáztunk és remekül kaptuk el a rajtot, sikerült jó meccset vívnunk. Persze a Veszprém érthetően tartalékolt, de mi nem ezzel, hanem csak a saját játékunkkal foglalkoztunk – foglalt össze Csoknyai István.

A BKSE szakvezetője megjegyezte: szükség van rá, hogy visszatérjen a játékosai önbizalma. Az utóbbi hetekben nem tudtak nyerni, és egy ilyen sorozatban nehéz felállni. Ugyanakkor a Veszprém ellen mutatott teljesítmény már mindenképpen biztató.

A Füred szombaton folytatja szereplését az EHF-kupában, a csapat a Veszprém Arénában fogadja a francia Saint Raphael együttesét. – Hazai pályán, de sajnos nem otthon játszunk. Hátrány, hogy nem a megszokott környezetben láthatjuk vendégül ellenfeleinket – utalt arra Csoknyai mester, hogy az európai szövetség szabályai szerint nem rendezhetnek EHF-kupa-csoportmeccset a Balaton Szabadidő Központban.

Persze nem ez lesz a fürediek egyetlen nehézsége szombaton. – Egy nagyon erős és nagyon gyors csapat lesz a vetélytársunk. Szeretnénk meglepetést okozni, ehhez viszont még jobbnak kell lennünk. Képesek vagyunk fejlődni, van még bennünk tartalék, ezt próbáljuk mozgósítani.

A Balaton-partiak az egész szezonra kiesett Zdolik Bence mellett továbbra sem számíthatnak másik bal átlövőjükre, Szita Zoltánra.

A Saint-Raphael rendre ott van az EHF-kupa legjobbjai között, a francia együttes az előző szezonban döntőt játszott a Füchsével. A gallok a csoportkör nyitányán kikaptak Berlinben, de a múlt héten legyőzték a La Rioját.

A szombati ütközet 15.45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában