Sport

2006.11.23. 03:29

Tarolt a bajnok

Komló - A Budapest Bank férfi kézilabdaliga nyolcadik fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolták tegnap.

Dallos Zsuzsa

- Borítékolható a vereség, mégis örömteli, hogy egyál- talán ilyen ellenféllel játszhatunk - írta tegnapi számában Baranya megye napilapja.

- Annak ellenére, hogy nem mi fogunk nyerni, jó szoros meccset akarunk játszani, mert vissza kell szerezni szurkolóink bizalmát és a saját önbizalmunkat is - nyilatkozta Papp László, a komlóiak vezetőedzője.

- Kék az isten! - skandálta a hazai B-közép, ám kedvenceiknek már hét perc elteltével időt kellett kérni, mert 6:1-re vezettek a vendégek. Jó védekeztek a veszprémiek, a Komló hosszú időn át csak hétméteresből volt eredményes.

- Harcoljatok! - váltottak strófát a helyi drukkerek, amikor az első félidő közepéhez kö- zeledve már két számjegyű volt a gólkülönbség, 3:13. Lusnyikovval az élen sok lövést blokoltak az MKB-sok, de ha nem, akkor Peric védett, az indításokat pedig könyörtelenül értékesítették a vendégek. Hatodik gólja után Gált lecserélte Zdravko Zovko, de a helyére beállt Cozma folytatta a gólgyártást. Hozzá hasonlóan Iváncsik is három gólt dobott, így a két beálló és a balszélső szerezte az MKB találatainak kétharmadát. Hátul Peric brillírozott, tizenöt védése hatvanöt százalékos kapusteljesítményt takart.

- Soha ne add fel! - énekelték a komlói szurkolók a második félidő elején. Mintha lemásolták volna az első játékrész történéseit a csapatok: fokozatosan tovább növelte az előnyét az MKB, és végül egy kicsit kiengedve is - nagy közönségsikert aratva - kiütéses győzelmet aratott.

Papp László: - Első fél- idei elképzelés nélküli, hitehagyott támadójátékunk el is döntötte a mérkőzés sorsát. A második félidőben valamivel hatékonyabbak voltunk. Mély a gödör, mély...

Zdravko Zovko: - Jól játszottunk az első félidőben, és már akkor eldöntöttük a két pont sorsát. Szünet után volt némi kihagyás, de a lényeg a biztos győzelem.

Az ificsapatok mérkőzésén: Komló-MKB VKC 27:37.

Az MKB legközelebb szombaton 18 órai kezdettel az őszi idény szuperrangadóján a Pick Szegeddel játszik Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!