Sport

2015.10.10. 17:05

Tatabánya-BKSE kézilabda mérkőzés: Nagy kár a végéért

Tatabánya – Igazi presztízs ütközetben a hajráig partiban volt a Balatonfüredi KSE a pontokért idegenben a férfi kézilabda NB I-ben. A BKSE a végén súlyos hibákat vétett és a dupla kiállítás mennyiség sem volt éppen a segítségére.

Horváth Gábor

Tatabánya-BKSE 23:21 (10:10)

Tatabánya, ezer néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. Tatabánya: BORBÉLY – Vujovic 3 (1), KRISMANCIC 5, PÁSZTOR 4, Dénes, Szöllősi Sz. 3, Harsányi 1. Csere: Mijatovic (kapus), BODÓ 5, Katzirz, DIAZ 3, Mazak, Lele. Edző: Vladan Matic. Balatonfüredi KSE: Fazekas – GYENE 5 (3), Petrovski, SZÖLLŐSI 5, Bánhidi 1, Zdolik 1. Bóka 3. Csere: Gerdán, Ligetvári 1, Győri, Kasparek 2, KEMÉNY 3, Németh, Gábori. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Krismancic szerzett vezetést a hazaiaknak, a BKSE első két támadását elrontotta, majd Bóka egyenlített. Óvatosan kezdtek a csapatok, kiegyenlített volt a játék. Fazekas szépen védett, azonban Zdolik, majd Gerdán kiállítását követően 4:2-re elhúzott a Tatabánya. Krismancic talált be talpról, Csoknyai időt kért. Komoly gondjai voltak támadásban a Fürednek.

A 16. percben Szöllősi törte meg a vendégek gólcsendjét, majd valamivel később Kasparek és Bóka volt eredményes, a Füred kiegyenlített, 8:8.

Matic időkérését követően két hazai gól született, aztán Bodó vezérletével a tatabányaiak háromgólos előnyt dolgoztak ki, 23. perc: 9:6. A tavaly még Füreden szereplő Borbély jól védett.

(kék mezben balra Ligetvári, mellette Gerdán, a háttérben Fazekas)

Érdekesség, hogy a BKSE emberhátrányban támadt fel: Bánhidi kiállítását követően Fazekas, Bóka és Gyene főszereplésével egalizált a Balaton-parti csapat, 9:9. A szünetig hátralévő időben Diaz, majd Szöllősi volt eredményes.

A második félidő újabb Borbély-védéssel kezdődött, a hazai oldalon Bodó és Szöllősi Szabolcs, a vendégeknél Bánhidi és Kemény volt eredményes. A csata egyre keményebbé vált. A Füred megszerezhette volna a vezetést, de Petrovski rontott, a 41. percben azonban sikerült fordítani, Ligetvári góljával 14:15 volt az állás.

A Tatabányának volt válasza, a csapatok szigorú védekezéssel fej-fej mellett haladtak, 48. perc: 17:17. Diaz és Szöllősi Balázs egyéni alakításai után 19:19 állt az eredményjelzőn.

Fazekas védett fontos pillanatban, azonban a következőben eladta a labdát, Pásztor pedig kíméletlenül kihasználta a lehetőséget. Az 54. percben Bánhidit állították ki, ez volt a fürediek ötödik két perce, míg a hazai csapat mindössze egyetlen alkalommal volt addig emberhátrányban.

Bodó alakította 21:19-re az állást, sajnos Bóka ziccerben csak a kapufát találta el, háromgólosra nőtt a különbség. Ezzel el is dőlt a meccs, a nagyot harcoló Fürednek már nem maradt elegendő ideje az egyenlítésre.

A BKSE majdnem végig partiban volt ellenfelével, de a hajrában védekezésben és támadásban is súlyos hibákat követett el, amelyet a hazaiak kihasználtak.

Vladan Matic: - Sokat hibáztunk, támadásban többször voltunk pontatlanok és tanácstalanok. Bízom benne, hogy ez a siker önbizalmat ad a csapatnak.

Csoknyai István: - Rosszul kezdtünk, de a szünet után jobbak voltunk, vezettünk is. Sajnos a végén belehibáztunk, amelyet már nem tudtunk kijavítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!