Sport

2016.07.01. 12:03

Együtt a nagyágyúk! Soha nem látott, bombaerős csoportban a Veszprém

Veszprém - Nem volt szerencséje a sorsoláson a Telekom Veszprém férfi kézilabdázóinak, akiket a létező legnehezebb csoportba soroltak be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2016/17-es évadában.

B. Virág Rita

A veszprémiek az elmúlt évek kiváló teljesítményének köszönhetően az első kalapból várták a sorsolást a német bajnok Rhein Neckar Löwennel. A Telekom együttese az A jelű nyolcasba került.

A folytatásban aztán gyorsan lelohadt a mosoly az arcunkról, miután szinte minden kalapból a papíron erősebb ellenfeleket kapta a bakonyi együttes. A másodikból például a bombaerős spanyol bajnokot, a Barcelonát, a harmadikból pedig az elképesztően beerősítő francia sztáralakulatot, a PSG-t. A negyedik körben jöttek a dánok a Silkeborggal, az ötödikben az Ortegát menesztő Wisla Plock, a hatodikban a szélvészgyors Flensburg következett. A hetedik kalapból a svájci Kadetten Schaffhausen érkezett ide, Császár Gáborral, zárásként pedig a veszprémiek egyik legnagyobb riválisa, a német THW Kiel.

S amikor zárásként az EHF TV kommentátora azt mondta, érdekes szezon elé nézünk, akkor egyáltalán nem tévedett. Ilyen csoportban minden héten rangadó vár ránk, ahol mindenki majd a BL-döntős skalpját akarja. A másik magyar egységnek, a MOL-Pick Szegednek ehhez képest sokkal könnyebb dolga lesz.

Beosztás. A csoport: Telekom Veszprém, Barcelona (spanyol), PSG (francia), Silkeborg (dán), Wisla Plock (lengyel), Flensburg (német), K. Schaffhausen (svájci), THW Kiel (német) B csoport: RN Löwen (német), Kielce (lengyel), Vardar Szkopje (macedón), PPD Zagreb (horvát), Meshkov Brest (fehérorosz), MOL-Pick Szeged, Celje (szlovén), Kristianstad (svéd). C csoport: La Rioja (spanyol), HC Metalurg (macedón), Csehovszki Medvegyi (orosz), Montpellier (francia), Elverum (norvég) és az első kvalifikációs csoport győztese. D csoport: Nantes (francia), Holstebro (dán), Zaporozsje (ukrán), Besiktas (török), Bukarest (román), és a második kvalifikációs csoport győztese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!