Sport

2016.11.20. 17:55

Telekom-PSG: A Párizs nyerte a gigászok csatáját- Videókkal!

Veszprém – Megszakadt a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttes három és fél éves veretlensége. A francia PSG gigászi küzdelemben verte az utolsó leheletig küzdő magyar bajnokot. Zúgott a „Szép volt fiúk!”, nagyon fáj a vereség, ám mindezek dacára most minden elismerést megérdemelnek a mieink.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-PSG28:29 (14:15)

Veszprém, 5000 néző. V.: Krstic, Ljubic (szlovénok). Telekom Veszprém: Mikler – Gajic 2 (2) , Sulic 4, Nagy 2, Schuch, Ilic 8, Ugalde 3. Csere: Alilovic (kapus), Lékai 5, Nilsson 2, Terzic, Ancsin, Gulyás 1, Iváncsik. Edző: Javier Sabate. Paris-Saint Germain: Omeyer – Abalo 3, Remili 3, Narcisse 2, L. Karabatic 4, Hansen 4, Gensheimer 7 (1). Csere: Mollgaard 1, N. Karabatic 2, Kounkoud, Stepancic 1. Edző: Zvonimir Serdarusic.Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 2/1.Nem túlzás azt állítani, hogy a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az idény legfontosabb találkozója várt a Telekom Veszprém alakulatára a francia sztáralakulat, a PSG ellen.Már húsz perccel a kezdés előtt hatalmas buzdításba kezdett az O-szektor, jelezvén, hogy ők ezúttal el nem engedik kedvenceik kezét. Feszült tekintetű veszprémiek melegítettek az egyik oldalon, a párizsiak viszont sokkal mosolygósabban, lazábban töltötték a meccs előtti perceket.

Parádés hangulatban kezdődött a csúcsrangadó, ahol a hazaiak talán egyedül Aron Palmarsson hiánya miatt aggódhattak. Az izlandi irányító ugyanis sérülés, vagy egyéb okokból (ezt egyelőre nem árulták el) hiányzott. Elképesztő, dobhártya repesztő füttyszó közepette vezethette első támadását a PSG, a nézők láthatóan a lelki terror egy jól bevált fajtáját alkalmazták. A PSG egyáltalán nem tűnt meglepettnek, de azért elrontotta az első lehetőségét.

Nem úgy Nagy László, akinek lövése Omeyer keze alatt csorgott be a kapuba. Még nem telt el négy perc és Mikler már többször fantasztikusan avatkozott játékba. Abalo egyenlített, majd Mollgaard kapott két percet. Az emberelőny rosszul indult, Abalo csent el egy labdát (1:2), szerencsére azonban Nagy átlövése is utat talált a kapuba. Schuch is leült két percre, amit azonnal kihasznált a PSG, aztán Remili rohant végig a pályán (9. perc: 2:4).A Telekom egyelőre nehezen találta a rést a francia védelmen, zúgott a lelátókról a „Harcoljatok!” rigmus.

Ugalde szélső befutása mentette meg a passzívtól a hazaiakat, ám Gensheimer szinte azonnal válaszolt. Gajic rontott büntetőt és N. Karabatic érkezésével már három volt a hazaiak hátránya (13. perc: 3:6). Ilic is feliratkozott a gólszerzők közé, de nem sokkal ezután az ő hetesét is kivédte Omeyer. Nagy két perces büntetése sokba került a Veszprémnek, s ezután is rendre három gól volt a differencia a Párizs javára (6:9). Ilic remekbe szabott lökete új lendületet adott a társaságnak, Lékai pedig egyre faragta a hátrányt.Hansen a 24. percben szerezte első gólját, és Gensheimer is megmutatta miért tartják őt a világ legjobb balszélsőjének (25. perc: 10:12).

Lékai fantasztikus cselekkel és ziccerekkel tartotta meccsben a csapatát (11:12), amelynek védelme megint könnyű gólokat engedélyezett a PSG-nek és a 27. percben 11:14-re állt a csata.Javier Sabate időkérése után Lékai és Ilic hozta közelebb a Telekomot (30. perc: 13:14), s bár a végén N. Karabatic lehetetlen átlövésével megint kettő volt a különbség, Ilic a végén jelezte, végleg visszatért a jó formája.Gensheimer ziccerével indult a második felvonás, Omeyer minden labdán rajta volt, Gajic hetese azonban védhetetlenül vágódott a hálóba (15:16). Nem volt megállás egy pillanatra sem, gigászi csata zajlott a pályán és a lelátón helyet foglalók is mindent kiadtak magukból.

A Telekom védelme elképesztő munkát végzett, a túloldalon pedig Ugalde egyenlített (37. perc: 18:18). Terzic két percét Hansen használta ki, ám Ilic sem akart lemaradni. Gólra gól volt a válasz, Sulic pazar cunderét követően, Mikler védett nagyot, és az újabb Sulic gól után már a Telekom vezetett – először a meccs során (42. perc: 21:20).A játékvezetők kíméletlenül kiszórták Sulicot, majd Nagyot is, így másfél percig kettős hátrányban kellett a veszprémieknek helyt állniuk. A sporik egyáltalán nem álltak a helyzet magaslatán, szerencse, hogy a házigazda két góllal megúszta ezt az időszakot.

Sajnos azonban kisebb hibák csúsztak a Telekom játékába, és amiért 45 percen át harcolt, az veszni látszott (21:24). Lékai villant, majd Ilic szerzett zseniális labdát és máris szoros volt (48. perc: 23:24). Lékai élete meccsét játszotta, Nilsson egyenlített, aztán a Miklert váltó Alilovic megfogta Gensheimer hetesét és nem sok kellett, hogy az aréna felrobbanjon. Ilic vette vissza a vezetést az 53. percben (26:25), s ezt követően őrületes gólpárbaj kezdődött.

Nilsson két emberrela hátán is bevágta, ahogy Hansen sem tudott rontani.Stepancicot küldték le két percre, ám az emberelőnyt nem tudta a Veszprém kihasználni Omeyer védései miatt (59. perc: 28:28). Alilovic bravúrja után már talpon volt az aréna, ötezer ember üvöltötte, hogy „Építők!”. Negyvennégy másodperccel a vége előtt Sabate edző időt kért, a közönség tombolt, de a helyszínen senki nem tudhatta, miként ér véget a találkozó.

Lékai lövését hatástalanította a francia védelem, tizenhat másodperc maradt. Gensheimerre játszották ki az utolsó helyzetet, aki kíméletlenül bevágta a ziccert, az egyenlítésre nem maradt idő (28:29).

Zvonimir Serdarusic:

- Meglepetés számomra, hogy tudtunk nyerni Veszprémben. Az én karierremben a PSG-nél még nem volt erre példa. Úgy érzem, hogy a győzelem megérdemelt volt, hiszen sokáig, szinte végig vezetni tudtunk.

Uwe Gensheimer:

-  Nagyon kemény mérkőzésre számítottak. Mindenki tudta, hogy ebben az atmoszférában, milyen nehéz itt nyerni, ám harcoltunk hatvan percen át. Kicsit dekoncentrálttá váltunk az első félidő végén, a második játékrészben hasonlóan szoros volt a meccs, de szerintem megérdemelten nyertünk.

Javier Sabate:

- Nagyon köszönjük a hazai szurkolóknak ezt a fantasztikus hangulatot. Óriási mérkőzést láthattak a drukkerek. Valóban 45-50 percig a vendégek vezettek, ám így is ott volt a kezünkben a győzelem, hiszen minden meccs 60 percig tart. Nagyon jó találkozót vívtunk Európa talán legjobb csapata ellen, amely tele van klasszis játékosokkal. Háromszor is vissza tudtunk jönni három gólról, ami nagy fegyvertény a PSG ellen, sőt a végén többször is vezettünk. Úgy érzem, kétszer is volt esélyünk az utolsó percekben a győzelemre, Omeyer védései döntőnek bizonyultak, és az, hogy az utolsó támadásunknál rossz döntést hoztunk. Gensheimer pedig lehetetlen szögből betalált, amire nem sokan képesek, ez jelentette a PSG-nek a győzelmet. Túl sok két perces büntetést kaptunk, amik nem voltak feltétlenül megérdemeltek, azt gondolom, ezek nem voltak korrekt pillanatai a meccsnek.

Ancsin Gábor:

- Köszönjük ezt a félelmetes hangulatot szurkolóinknak. A meccs 58. percéig nagyon jól küzdöttünk, igazi csapatként harcoltunk, aztán egy-két rossz döntés megpecsételte a sorsunkat. Úgy gondolom, a visszavágón sokkal keményebben kell küzdenünk, hogy legyen esélyünk a pontszerzésre.

<

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!