Sport

2016.12.20. 19:08

Telekom Veszprém: Sikeres évzárás

Izgalmas végjátékkal, de győzelemmel búcsúzott a Telekom Veszprém a 2016-os esztendőtől, a PPD Zagrebet 28:25-re verte a sorozat címvédője.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-PPD Zagreb 28:25 (14:10)

Veszprém, 4500 néző. V.: Kulik, Nabokau (fehéroroszok). Telekom Veszprém: Mikler – Marguc 6, Nagy 4, Lékai 2, Nilsson 4, Ilic 4, Iváncsik 3. Csere: Ligetvári, Terzic, Gajic 4 (2), Kopljar, Sulic 1, Schuch, Gulyás. Edző: Javier Sabate. PPD Zagreb: Jovic – Eres 1, Sebetic 5, Susnja, Valcic T., Markoski, Cingesar. Csere: Skok (kapus), Vujic 2, Valcic J. 3, Horvat 2 (2), Vori 3, Jotic 3, Miklavcic, Kontrec 1, Markovic 5. Edző: Silvijo Ivandija.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A 2016-os esztendő utolsó mérkőzésén, a SEHA-Ligában a PPD Zagreb ellen a legerősebb, rendelkezésre álló összeállításban lépett pályára a sorozat címvédője. A veszprémiektől Aron Palmarsson, Mirko Alilovic, Ivan Sliskovic, Ancsin Gábor, Blaz Blagotinsek és Cristian Ugalde is betegség, sérülés miatt hiányzott.

 

Nagy László remek átlövésével és Mikler védésével adta meg az alaphangot a vendéglátó, majd Marguc növelte a különbséget. Az ötödik perc végére Marguc már a harmadik gólját jegyezte, de Nilsson is igyekezett minden helyzetét kihasználni (6:3), majd Marguc újabb ziccerét követően időt kértek a horvátok (9. perc: 7:3).

A Zagreb a rövid tanácskozást követően felzárkózott, kihasználva Ligetvári kiállítását. Marguc viszont sziporkázott és az újabb találataival megint négyre nőtt a differencia (15. perc: 10:6).

Vori érkezésével nyitottabb védekezésre váltott a Zagreb, s nem emiatt, hanem az elhibázott ziccerek okán, újra belátható távolságon belülre került a vendég együttes (10:8). Sőt, Jotic második derékmagasságból eleresztett bombájával már 10:9 volt az állás.

Iváncsik vetett véget a nyolc perce tartó gólínségnek. A másik oldalon Gajic is pazar gólokat szerzett, és a játékrész végére állandósult a négy gólos veszprémi előny.

A térfélcserét követően Vori indította a gólgyártást, amire Nilsson válaszolt szinte rögvest. Vori próbálta eljátszani, hogy Nagy szándékosan arcon ütötte, ám a játékvezetők szerencsére nem voltak vevők a színházi produkcióra. A 40. percre először vezetett öttel a Veszprém, s persze azonnal időt kért a Zagreb.

Közel negyvenhat percet kellett várni Ilic első találatára, a szerb-magyar balátlövő ezen az őszön igen hektikusan játszik, szerencsére azonban most nem volt nagy szükség a találataira. Gulyás nem sokat töltött a pályán, a visszafutó Vorit lerántotta, így mehetett is ki két percre.

Ilic hibáit kihasználva újra szoros lett (50. perc: 23:21), aki aztán góllal kárpótolta a veszprémi híveket. Aztán újra a veszprémi betegség vett erő a Telekomon, Kontrec és Sebetic jó helyzetkihasználásával megint szoros lett (54. perc: 24:23).

Feltámadt a pirosokért szorító szurkolóhad is, ám hiába zengett az „Építők!" rigmus, s hiába védett minden lehetségest Mikler, Markovic kiegyenlített (24:24). Ilic próbálta menteni a menthetőt, ám Markovic megint egalizált (57. perc: 25:25). Nagy harcolt ki büntetőt, Gajic biztos kézzel bevágta, jókor jött a fantasztikus napot kifogó Mikler újabb védése. Ilic fontos átlövésével szinte kézben volt a három pont, Mikler sokadik bravúrjával pedig nem maradt több nyitott kérdés (27:25). Lékai még bevágott egy ziccert, s így győzelemmel búcsúzott az évtől a Telekom Veszprém alakulata.

Silvijo Ivandija: - Úgy érzem, amikor két hónapja idekerültem, elkezdődött egy folyamat. Szépen fejlődünk, ez ma is kitűnt. Úgy érzem, még sok nagy csapatnak fogunk fejtörést okozni. Ma egy kicsit pechesek voltunk, a koncentráció is hiéányzott, főleg a szélsőink esetében. Ha ők kihazsnálják ezeket a helyzeteket, akkor talán pontot, pontokat tudtunk volna szerezni.

Arian Jovic: - Az els tíz percben nem kezdtünk túl jól, két-három gólos előnyt alakított ki a Veszprém. A Telekom egy remek csapat, és jól őrizte előnyét, nem volt könnyű utolérni. Nem volt egyszerű helyzetem, a Veszprém sok tiszta helyzetet alakított ki, amiket ki is használt.

Javier Sabate: - Ebben a szezonban ez volt a negyvenedik mérkőzésünk. Büszke vagyok a csapatomra. Nem normális, amit ebben a pár hónapban csináltunk. Most már a szezon könnyebbik és egyúttal a legszebb fele jön, az idény hatvan százalékát letudtuk, most talán öt meccset fogunk idegenben játszani, a többit itthon. Visszatér Palmarsson és Sliskovic, akikre nagy szükségünk lesz. A mérkőzésről elmondhatom, jól kezdtünk, ám a második félidőre elfogyott a szuflánk, az erőnk. Persze a végeredmény számít, nyertünk és ez a legfontosabb.

Andreas Nilsson: - Keményen harcolt a Zágráb, ahogy az egész évben mindig. Sikerült ledolgoznia a hátrányát, ám a győzelmet így is meg tudtuk szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!