magyar bajnoki

2019.02.26. 19:47

Telekom Veszprém: Szép gólok, könnyed siker

A hétvégi Breszt elleni Bajnokok Ligája diadal után könnyed játékkal gyűjtötte be a két pontot a Telekom Veszprém a magyar bajnoki fordulóban, a DVTK-Egerrel szemben.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Eger 45-31 (21-15)

Veszprém, 1000 néző. V.: Réti, Szedmák. Telekom Veszprém: Sterbik – Gajic 5 (1), Tönnesen 8, Mahé 5 (1), Blagotinsek 3, Mackovsek 1, Strlek 7. Csere: Palasics (kapus), Terzic, Nilsson 6, Ilics 2, Nenadics 6, Hornyák B., Szuharev, Manaszkov 2. Edző: David Davis. DVTK-Eger: Lorger – Lezák 1, Rédei 10, Füzi 3, Kiss G. Schmid 5, Szepesi I., Csere: Repóth (kapus), Takács 3, Hegedűs 2, Molnár 1, Vaskó 1, Tóth R. 5 (1), Szepesi N. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: –, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

A hétvégi, Kielce elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája találkozó előtt a magyar bajnokságban akadt teendője a Telekom Veszprém alakulatának.

Alig pár százan ültek az aréna lelátóján, a tizenegyedik helyen álló egriek vendégjátéka érthetően nem hozta lázba a bakonyi közönséget. A Heves-megyei társaság meglepően bátor játékkal rukkolt elő, azonban a nézőket a 4. percben leginkább az foglalkoztatta, miért kért cserét Sterbik Árpád és vonult be az öltözőbe. A klasszis kapus néhány perces ápolás után visszatért és a kispadon foglalt helyet, a mindössze 17 éves Palasics Kristóf vette át tőle a stafétát.

Az első negyedórában a Telekom gyors gólokkal operált, míg az Eger minden támadását a végsőkig elhúzta. A Veszprém ebben az időszakban három góllal tudott ellépni (10-7).

Tizenöt perc elteltével Nilsson, Ilics és Nenadics érkezett. Az újonnan pályára lépők nagy elánnal vetették bele magukat a csatába, s ennek köszönhetően a 20. percben 15-9 állt az eredményjelzőn. A játékrész utolsó perceiben az ifjú Hornyák Bence és Szuharev Lev is bemutatkozhatott. A vendégektől főleg Rédei igyekezett tartani a lépést, a 24. percben már hatodik góljánál tartott. Strlek a 29. percben jutott el hatig, ám a harmincadik percnél már mindegyik hétnél tartott.

Szünet után nem igazán változott a játék képe, a Telekom könnyedén, komolyabb megerőltetés nélkül szerezte góljait (41. perc: 27-20).

A 46. perchez érve Rédei megszerezte tizedik találatát, ekkor a hazai oldalon Tönnesen szórta meg magát (46. perc: 32-24). Ahogy teltek a percek, az volt a legnagyobb kérdés, mikor lesz tíz gólos a differencia. A 49. percben aztán kétszámjegyűre nőtt a különbség, Nilsson vette be Repóth kapuját (35-25). Az Eger 7-6 elleni játékkal is próbálkozott, nem sok sikerrel, a hajrában is a Veszprém akarata érvényesült, több üres kapus gólt szerezve (53. perc: 40-27).

Az utolsó percekre már csak az maradt kérdés, milyen arányban nyer a Veszprém. Végül 45-31-es hazai győzelem született, gyakorlatilag a végére alakult ki a legnagyobb különbség.

David Davis: – Jó tempóban, bátran kézilabdázott az Eger, s így ez a találkozó remek felkészülést jelentett számunkra a hétvégi, nagyon fontos Bajnokok Ligája rangadó előtt. Gyakorlatilag BL-ritmusban játszhattunk. Elégedett voltam a védekezéssel, a támadójátékkal is, sokat futottunk, könnyű gólokat lőttünk. Az 5. percben Sterbik Árpád megsérült, azt még nem tudom, milyen komoly a baj, remélem, felgyógyul szombatig.

Tóth Edmond: – Közönségszórakoztató meccset vívtunk, igyekeztünk felnőni ellenfelünkhöz, próbáltuk tartani a tempót. Szép gólokat lőttünk, igaz a második félidőre kissé megfáradt a védekezésünk. Sokat tudtunk meríteni ebből a mérkőzésből, abszolút pozitívan értékelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában