Sport

2017.03.12. 17:59

A sereghajtót is legyőzte a Telekom Veszprém U23-as csapata

Székesfehérvár – Fontos pontokat szerzett idegenben a Telekom Veszprém U23-as alakulata a roppant kellemetlen stílusú sereghajtó, az Alba Máv Előre otthonában a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Alba MÁV Előre-Telekom U23

25:32 (13:15)

Székesfehérvár, 200 néző. V.: Paska, Vastag. Telekom Veszprém U23: Nagy B. - Molnár B. 5 (1), Szita 5, Kristóf 4, Hanák, Tóth A. 7 (1), Gyene 2. Csere: Szél (kapus), Bábos 1, Ernei, Huber, Süle 3, Szakály 5, Petróczi. Edző: Rapatyi Tamás.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2.

Egy nagyon kellemetlen stílusú csapathoz utazott a Telekom U23, amely hazai környezetben már több meglepetést is okozott, például a negyedik helyen álló Vecsést is legyőzte. A taktikája főleg a kiváló kapusra, Pulaira épül, vagyis a jó védések után indításokra alapoznak. A veszprémiek célja az volt, hogy fegyelmezett támadójátékkal megakadályozza a gyors indításokat.

Az első játékrészben a veszprémiek védelme meg-megingott, de pontos támadójátékkal sikerült két gólos előnyt kiharcolni (13:15). A szünet után aztán már hátul is biztos lábakon álltak a Telekom játékosai, és precíz támadó-, masszív védőjátékkal be is gyűjtötték a győzelmet.

Rapatyi Tamás: - Örömteli, hogy tavaszi szezonban jó formában játszik a csapat, látszik a fejlődés a srácokon. Sokkal rutinosabban oldják meg a kialakult helyzeteket, szépen dolgoznak. Fontos meccsek várnak ránk a folytatásban is, szeretnénk, ha ez a felfelé ívelő tendencia megmaradna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!