labdarúgó vb-selejtezők

2017.11.16. 09:04

Teljes a mezőny, kialakultak a sorsolási kalapok

Az interkontinentális pótselejtezőből továbbjutó perui válogatott sikerével teljessé vált a jövő nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokság 32 csapatos mezőnye,

Moszkva, 2017. november 10. Bemutatják a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) oroszországi világbajnokságának hivatalos labdáját Moszkvában 2017. november 9-én. Az Adidas sportszergyártó cégtől a Telstar 18 nevet kapott játékszer az 1970-es mexikói világbajnokságon használt Telstar megújított változata, amely fekete-fehér, de már modernizált formájú paneleket és a pontos helymeghatározáshoz beépített chipet tartalmaz. A 2018-as bajnokságot június 14. és július 15. között rendezik tizenegy orosz városban. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Fotó: Jurij Kocsetkov

Az is eldőlt, hogy a résztvevő válogatottak melyik kalapból várhatják a jövő nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokság december elsejei, moszkvai sorsolását.

Az utolsóként kvalifikációt szerzett dél-amerikai együttes a második kalapba került.

Az első kalapban a rendező jogán résztvevő – egyébként a mezőnyben a legrosszabb világranglistás helyezéssel (65.) rendelkező – oroszok mellett a címvédő Németország, továbbá Brazília, az Európa-bajnok Portugália, az előző vb-n döntős Argentína, továbbá Belgium, Lengyelország, valamint Franciaország kapott helyet.

A kalapokat a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistája alapján állították össze.

A csoportszakasz során azonos négyesben legfeljebb két európai csapat szerepelhet, a többi konföderáció válogatottjait pedig külön-külön kvartettbe osztják be.

A labdarúgó-világbajnokság sorsolási kalapjai

1. kalap:

Oroszország (rendező), Németország, Brazília, Portugália, Argentína, Belgium, Lengyelország, Franciaország

2. kalap:

Spanyolország, Peru, Svájc, Anglia, Kolumbia, Mexikó, Uruguay, Horvátország

3. kalap:

Dánia, Izland, Costa Rica, Svédország, Tunézia, Egyiptom, Szenegál, Irán

4. kalap:

Szerbia, Nigéria, Ausztrália, Japán, Marokkó, Panama, Koreai Köztársaság, Szaúd-Arábia

A csoportkör sorsolására december 1-jén kerül sor Moszkvában.

A 2018-as labdarúgó-világbajnokságra kijutott válogatottak

Afrika (5 helye van a kontinensnek):

Egyiptom, Nigéria, Szenegál, Marokkó, Tunézia

Ázsia (4):

Irán, Japán, Koreai Köztársaság, Szaúd-Arábia

Dél-Amerika (4):

Brazília, Uruguay, Argentína, Kolumbia

Európa (13+1):

Oroszország (házigazda), Belgium, Németország, Anglia, Spanyolország, Lengyelország, Szerbia, Izland, Franciaország, Portugália, Svájc, Horvátország, Svédország, Dánia

Észak- és Közép-Amerika (3):

Mexikó, Costa Rica, Panama

Interkontinentális pótselejtező (2):

Ausztrália, Peru

Borítófotó: Bemutatták a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) oroszországi világbajnokságának hivatalos labdáját Moszkvában 2017. november 9-én. Az Adidas sportszergyártó cégtől a Telstar 18 nevet kapott játékszer az 1970-es mexikói világbajnokságon használt Telstar megújított változata, amely fekete-fehér, de már modernizált formájú paneleket és a pontos helymeghatározáshoz beépített chipet tartalmaz. A 2018-as bajnokságot június 14. és július 15. között rendezik tizenegy orosz városban. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!