Sport

2016.10.27. 15:29

Teszteltem a hobbifutókat

Gondoltam, kipróbálok valamit, de egyelőre elég vegyes a fogadtatása. Eddigi legjobb élményem egy kedves mosoly, de akadt olyan is, aki majdnem fellökött.

Horváth Gábor

Futok. Na nem túl komolyan, néha szó szerint vánszorogva, olykor úgy lihegve, mint egy közepesen asztmás szobakutya, de a rendszerességet hosszú ideje fenntartom, s ez utóbbit jelentős sikernek könyvelem el. Vagyunk egy páran, nevezzük hobbifutónak a kategóriát, szerencsére egyre többen, de azért nem lepik el edzőruhás emberek a várost és környéket esténként, tömegekről messze nem beszélhetünk. Így arra gondoltam, miért ne lehetne ezt a viszonylag kis csoportot egy apró jellel közelebb hozni egymáshoz. Na semmi komoly, a buszsofőrök és a motorosok példájának analógiáján egy laza intésre gondoltam az egymás mellett elhaladáskor. Úgy okoskodva, hogy az egyéni „szenvedést" így konvertálnám egy többé-kevésbé közösségi aktusba, erősítve

az együvé tartozást, jelezve a hasonlóan gondolkodást. Tovább mélyítve önfilozófiámat: a rendszeres sportolás ellen szóló minden buta kifogás mellett egy csapásra (intésre) levetkőzhetnénk

a mindennapokban felhalmozódó frusztráltságot és távolságtartást is. Nos, a tapasztalataim eddig elég vegyesek. Akadt olyan - nem is kevés - futó, aki kapásból visszaintett, sőt egy „alany" még mosolygott is, de a legtöbben értetlenül, sőt némileg zavart arckifejezéssel futottak tovább. Valaki szerintem még most is azon gondolkodik, honnan ismer, utólag is elnézést, ha belezavartam a ritmusba. Azért, mondjuk, mérges vagyok, hogy egyszer majdnem fellöktek, így filozofálgasson/integessen az ember, miközben a testi épségére kell figyelnie... Mindegy, lelkesedésem egyelőre töretlen. Nem akarok én ezzel semmilyen nagyszabású dolgot, csak igyekszem kicsit a hétköznapokból kikacsintva, nem a papírformának megfelelően gondolkodni. Hiszen nem erről szól maga a sportolás is?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!