Sport

2009.05.15. 02:29

Tét a bajnoki cím

Veszprém - Régen előzött meg ekkora érdeklődés labdarúgó-mérkőzést Veszprémben. Az NB III Bakony-csoportjában második VFC és a listavezető Hévíz rangadója a bajnoki címről dönt.

nincs nev

Szombaton a Hévíz együttesét fogadja a Veszprém FC a labdarúgó NB III Bakony-csoportjának 26. fordulójában. A négy pont előnnyel a tabella élén álló, még veretlen zalaiak pontszerzéssel bebiztosíthatják bajnoki címüket, azonban ha a VFC nyer, nyílt marad a küzdelem, sőt az Orbán Tamás-Pető Tamás páros irányította bakonyiak lélektani előnybe kerülnek riválisukkal szemben.

A sorsdöntő összecsapásra mindkét együttes szurkolói nagyon készülnek, így várhatóan remek hangulat várja a szombaton 17 órakor kezdődő rangadó résztvevőit. A találkozó érdekessége, hogy a vendégcsapatot a veszprémi labdarúgás arany korszakának edzője, a korábbi szövetségi kapitány, Glázer Róbert irányítja. A szakvezető most ellenfélként tér vissza egykori sikerei helyszínére, az egyetemi stadionba.

Pető Tamás elmondta: erre a találkozóra is ugyanúgy készülnek, mint az összes többire.

- Mindenki tisztában van azzal, hogy mi a tétje a mérkőzésnek. Hévízen egy jogtalan kiállítást követően tíz emberrel is uraltuk a játékot, és csak rajtunk múlt, hogy nem lőttünk gólokat. Most mindenképpen nyerni szeretnénk, a három pontért hajtunk. Szerintem a társaságot feldobja a tét, remélem, hogy sokan kilátogatnak a rangadóra és buzdítanak bennünket - nyilatkozta az edző.

A veszprémiek ügyvezetője és játékosa, Garai Péter szintén a siker fontosságát emelte ki. - Számunkra csak a győzelem elfogadható, nagyon sok dolog múlik ezen a találkozón. Évek óta nem volt ilyen érdeklődést kiváltó meccs a megyeszékhelyen, nagyon örülünk, hogy idáig jutottunk. A Hévíz egy remek csapat, több, NB I-et is megjárt játékossal, várhatóan izgalmas és kiélezett összecsapást vívunk majd egymással.

A rangadó a két csapat küzdelmén belül két kiváló játékos versengését is rejti magában: a csoport mesterlövészeinek listáját 30 találattal a hévízi Mladen Covic vezeti, tőle jelenleg mindössze egyetlen góllal marad le a veszprémiek remek támadója, Marosvölgyi Tamás, aki megjegyezte: a csapat sikere mellett természetesen a gólkirályi cím megszerzése is motiválja, de a legfontosabb most a VFC győzelme. 

- Erősek, de nálunk óriási a csapategység, bízom benne, hogy sikerrel vesszük a presztízscsatát. Mindegy, ki rúgja a gólt - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!