Sport

2007.03.29. 02:29

Tét nélküli játék

Pápa - Kényelmes helyzetben van a Pápa Hungarotel NB I/B-s kosárlabdacsapata. A rájátszásban tulajdonképpen tét nélkül kísérletezhet, hiszen feljutni nem tud, ugyanakkor a kiesés réme sem fenyegeti.

Novothny Ottó

- Az alapszakasz mérkőzéseinek többségére rányomta bélyegét Hencsey hiányzása - összegzett Vajda József, a Hungarotel mestere. - Ettől függetlenül csaknem az utolsó pillanatig volt esélyünk a felsőházba jutásra, de végül ez nem sikerült.

- Csalódott?

- Nem lehet egy szóban kifejezni az érzéseimet. Egyfe-lől minimális különbségű ve-reséget szedtünk össze, másfelől remek felkészülést követően betegségek, sérülések miatt állandóan hiányzott valaki. Ugyanakkor a végjátékban mindez meg is látszott a csapaton. Nem hiszem, hogy van alakulat, amely ne szenvedné meg, hogy a legjobbjai nem lépnek pályára.

- Hagyomány, hogy személyenként értékeli játéko-sai teljesítményét.

- Hencsey, ahogy felépült, nagy akarattal játszott. Horváth I. jól helyettesítette a kapitányt, noha együtt lettek volna igazán erősek. Bízom benne, hogy a rájátszásban is példamutató lesz a produkciója. Kolonics nagy erősségünk volt, csaknem valamennyi B csoportos ranglistát ő vezeti. Elmenetele nagy veszteség. Horváth R. sokat fejlődött, főképp hozzáállásban, a jövő egyik meghatározó kosárlabdázója lehet. Kocsis fiatal és tehetséges, jól beépült. Deáki sérülésééig remekül teljesített, sajnos műteni kell. Nagy R. munkahelyi elfoglaltság miatt kevesebbett tudott hozzá-tenni. Nagy Zs. kétműszakos munkarendben dolgozott, szívvel-lélekkel harcolt a csapat sikeréért. Vajda tanulmányai mellett a rábízott feladatokat elvégezte. Horváth II. nem tudott annyit segíteni, amennyi képességei alapján elvárható lenne.

- Évek óta próbál fiatalokat beépíteni a csapatba, miközben a junior együttes az ország legjobbjai közé tar-tozik.

- Az említett folyamat az idén sem szakadt meg. Léránt, Pető, Fülöp, Bogdán, Rédei szépen fejlődnek, ezt bizonyítják a valóban sikeres fiatalok között. A felnőtteknél sem okoztak csalódást.

- Vasárnap 17 órakor az egykor legendás Honvédot fogadják a rájátszás első meccsén.

- Célunk a győzelem mellett a jövő kosárlabdacsapa-tának felépítése. Azzal főz-hetünk csak ugyanis, amink van.

- Nem titok: önkormányzati támogatásuk több mint felével csökkent.

- Így igaz, ezért várjuk és keressük is egyben azokat a szponzorokat, támogatókat, akik szeretik a kosárlabdát, vagy csapatunkban fantáziát látnak, esetleg tisztelik eddigi eredményeinket. Reméljük, hogy a segítséget már a rájátszásban is meg tudjuk majd hálálni, amivel szurkolóinknak is tartozunk. Jó mérkőzéseket és győzelmeket várok.

A középmezőnyben a Pápa, Jászberény, Tiszaújváros csapata három győzelemmel és egy vereséggel folytatja a bajnokságot. A Bonyhád gárdája két-két sikert és kudarcot számlál, míg a Nagykanizsa és a Honvéd együttese egyszer nyert és háromszor kikapott alapszakaszbeli ellenfelétől.A rájátszásban akarjákmeghálálni a szurkolókeddigi támogatását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!