nehéz helyzetben a veszprém

2018.02.08. 18:30

A THW Kiel idegenben lőtt több góllal előzhet is

Nagyon nehéz helyzetbe került a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese, miután kikapott a THW Kieltől a Bajnokok Ligájában. Sajnos most a csoport negyedik helye tűnik reálisnak.

B. Virág Rita

A Veszprém győzni indult Németországba, azonban 14:9-es félidőt követően végül 22:20-as vereséget szenvedett a Sparkassen Arénában. Pedig a bakonyiaknak többször is esélyük volt az egyenlítésre vagy a fordításra, de ezek a helyzetek rendre kimaradtak.

Igaz, a magyar bajnok mindössze nyolc találaton tartotta a németeket a második félidőben, vagyis elég jól védekezett, de a fordulópontoknál mindig a németek koncentráltak jobban.

Mikler Roland, a Telekom Veszprém kapusa védi Ekberg hétméteresét Fotó: MTI

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém vezetőedzője a találkozót követően elmondta, tanítványai az első félidőben gyengélkedtek, s emiatt nem sikerült nyerniük.

- Nem voltam elégedett sem a védekezéssel, sem a támadással, a könnyelmű hibáinkból könnyű gólokat szereztek a hazaiak, így történhetett meg, hogy ötgólos különbség alakult ki az első harminc perc végére – magyarázta.

A szakvezető hozzátette, a második félidőben mutatottakkal, s elsősorban a védekezéssel viszont elégedett volt, hiszen ahogy fogalmazott, nem túl sűrűn fordul elő, hogy a Kiel mindössze nyolc gólt érjen el harminc perc alatt.

- Az utolsó tizenöt percben adódtak jó lehetőségeink az egyenlítésre, ám a ziccerek, a kapussal szembeni egy az egyes szituációk kimaradtak. Az első félidőben látható volt, hogy még vannak hiányosságaink. Úgy vélem, emelni kell a szintet, ha ehhez hasonló mérkőzéseken nyerni akarunk – összegzett a szakember.

Gasper Marguc, aki négy gólt jegyzett a találkozón úgy fogalmazott, túl sok hibával kezdték az összecsapást, ellenben a Kiel nagy tempót diktált, sokat futott, és könnyű gólokat szerzett. Az első félidő végén pillanatok alatt 12:9-ről 14:9-re ugrott az állás, s nem úgy fejezték be ezt a részt, ahogy szerették volna.

- A második felvonásban már összeállt a védekezésünk, ám hiába támadhattunk többször is az egyenlítésért, végül nem találtunk be. A végén ez lett a vereségünk oka – húzta alá.

Alfred Gislasson, a THW Kiel rutinos edzője arról beszélt, a sérülések miatt aggódott, miként alakul majd a védekezésük, mert középre csupán két hármas védője volt.

- Ehhez képest kifejezetten jól védekeztünk, s Landin, illetve Wolff is remekül védett. Örültünk az ötgólos különbségnek a szünetben, de azzal is tisztában voltunk, hogy egy olyan tapasztalt alakulattal szemben, mint a Veszprém minden erőnket mozgósítani kell, hogy tartani tudjuk magunkat. Persze nekünk is adódtak problémáink, ám a végén a jó kapusteljesítménnyel és a remeklő védelemmel itthon tudtuk tartani a két pontot.

A vereséggel ugyan jelenleg harmadik a Telekom a nyolcasban, ám ha pontazonosság lesz a csoportban, akkor Kiel beelőzi majd a Veszprémet idegenben lőtt több gólja miatt.

A negyedik hely a folytatásban igencsak megnehezítheti a veszprémiek dolgát, ugyanis a nyolcaddöntőben még a másik csoport ötödik helyezettje következne, ám továbbjutás esetén már az első helyen állóval kéne megmérkőzni Kölnért. Úgy tűnik, abban a nyolcasban a címvédő, macedón Vardar Szkopje végezhet az első helyen, Sterbik Árpáddal a kapuban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában