Sport

2014.11.11. 15:28

Tisztes helytállás az országos rövidpályás bajnokságon

Veszprém megye úszó klubjai a százhalombattai országos rövidpályás bajnokságon szerepeltek a hétvégén.

Heffler Péter

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk az ajkai Kis Gergő felkészülése edzéslehetőség híján megrekedt. A háromszoros olimpikon a megyében uralkodó áldatlan uszodai állapotok miatt nem is tudta vállalni a versenyzést Százhalombattán. Edzője, Farkas András tájékoztatása szerint pedig nagyon úgy tűnik, hogy a katari rövidpályás világbajnokság is kútba esett a 26 esztendős klasszis számára.

A nehézségek ellenére a Balaton Úszó Klub olimpikonja, Rákos Patrik rajtkőre állt Százhalombattán. Négyszáz méter gyorson ugyan elmaradt egyéni legjobbjától, de az ötödik helyet így is megtudta szerezni. – Viszonylag jó eredménynek mondható, hiszen a napi négy és fél órás úszások helyett másfél óra áll rendelkezésünkre, a szárazföldi edzésekkel ez a kiesés pedig nem pótolható – értékelt Szokolai László, a Balaton Úszó Klub vezetőedzője. – A serdülőkorú Mayer Levente remekül helyt állt a felnőttek mezőnyében, és ötven méter mellen egyéni csúcsot úszott. Mostani időeredményével korosztályában a negyedik az országos ranglistán – árulta még el Szokolai László.

A Veszprémi Úszó Klubot Végh István és Kálmán Péter összesen tizenhárom számban képviselte az ob-n. – A felkészülési ciklus közepén járunk, de sok számban egyéni legjobbját nyújtotta a két versenyzőm. Végh István évjáratos csúcsot ért el ötven méter pillangón – mondta Balogh János, a VUK vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!