Csalódást keltő játék

2019.03.10. 20:27

Tíz perccel a lefújás előtt mentett pontot a Perutz FC

Az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal is meg kellett elégednie az egy ponttal a Perutz FC-nek, mely tíz emberrel fejezte be a Dunaharaszti elleni mérkőzést a labdarúgó NB III nyugati csoportjában vasárnap.

Haraszti Gábor

A pápai futballisták első hazai tétmeccsüket játszották ebben az évben Fotó: Penovác Károly

Perutz FC–Dunaharaszti

2-2 (1-2)

Perutz stadion, 300 néző. V.: Juhász, Perutz FC: Szigeti – Nagy T., Dóczi, Császár (Bohner, 45.), Böröczky – Baldauf (Hanzl, 70.), Iványi (Benecz, 70.), Szilágyi, Ivancsics – Vallejos, Tóth L. Edző: Rozmán László.

Dunaharaszti MTK: Gatyel – Bíró, Rétsági, Honti, Márton – Szalánszki (Vitányi, 87.), Gacsal, Farkas, Dallos – Nichenko, Torkos (Mészáros, 80.). Edző: Króner Péter.

A III. Kerületi TVE ellen elveszített két pont után a hazai bemutatkozáson az volt a célja a pápaiaknak, hogy egy magabiztos sikerrel indítsák a tavaszi idényt. Szabó Zsoltra ötödik sárga lapja miatt nem számíthatott Rozmán edző, aki Vallejosnak szavazott bizalmat a kezdőben, ez volt az egyetlen változtatás az elmúlt héthez képest. Két vendég lövést jegyezhettünk fel az első tíz percben, ám Szigetinek egyik alkalommal sem kellett játékba avatkoznia.

A 14. percben egy szép Ivancsics-Vallejos egyérintő után Iványi elé került a labda, aki a lecsorgó labdát a hosszúba emelte, igaz, ehhez némi szerencse is kellett, 1-0.

 

A gól után lendületben maradt a Pápa, két komoly Tóth lehetőséget láthattunk, ám Gatyel kapus mindkét próbálkozást bravúrral hárította.

A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, a 25. percben ugyanis egy szabadrúgás után Nichenko emelt a kapuba, 1-1.

Sőt tíz perccel később már a vendégek vezettek, Iványi eladott labdáját megint Nichenko gurította a bal alsóba, 34. perc: 1-2.

A 44. percben egy szöglet után Böröczky belsőzte kapura a labdát, Gatyel azonban ujjheggyel szögletre tolta a játékszert.

A második játékrész elején folytatódott a vendégek kapusának bravúrsorozata, ezúttal Ivancsics löketét ütötte fölé.

Mint később kiderült, egészen a 80. percig ez volt a hazaiak egyetlen kaput eltaláló lövése.

A hajrá előtt egyenlített a Perutz, egy jogosan megítélt szabadrúgást Hanzl tekert a vendégek kapujába, 79. perc: 2-2.

A 85. minutumban Ivancsics két perc alatt két sárgát szedett össze, így a Pápa tíz emberrel fejezte be a meccset, az eredmény pedig nem változott.

A pápai futballisták első hazai tétmeccsüket játszották ebben az évben Fotó: Penovác Károly

Rozmán László: – Természetesen nem vagyok elégedett az egy ponttal, idei első hazai bajnokinkon mindenképp nyerni szerettünk volna. Több fordulópontja is volt a meccsnek, sajnos ezekből nem mi jöttünk ki jól, 1-0 után három komoly helyzetünk volt, ha abból legalább egyet értékesítünk, meggyőződésem, hogy nyerünk. A második félidőben azt kaptuk, amire számítottunk, a Dunaharaszti át sem jött a félpályán, csak kontrára játszott és próbált pontrúgásokat kiharcolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában