1. FC Veszprém

2017.11.07. 21:47

Tíz percig bírták: Tatai József így is vezeti a góllövőlistát

Remek kezdés után nagyarányú vereségbe szaladt bele az 1. FC Veszprém NB I-es futsal csapat. A listavezető MVFC légiósainak irányításával érvényesítette a papírformát. Tatai József így is vezeti a góllövőlistát.

Bényi Kálmán

MVFC-1. FC Veszprém

8:2 (3:2)

Berettyóújfalu, 500 néző. V.: Szilágyi (Gál, Molnár). MVFC: Mezei – Sanchez, Amilcar, Trencsényi, Rafinha. Csere: Magyar, Kovács, Rábl, Szabó, Gál, Harmati, Daróczi, Takács. Edző: Mullor Cabrera. 1. FC Veszprém: Schmidmayer – Tatai, Püspök, Boromisza, Apatini. Csere: Spandler (kapus), Gregus, Kellner, Fehér, Ruzicska, Bognár. Edző: Madarász János.

A Veszprém kezdett, de a Berettyóújfalu egyből magához ragadta a kezdeményezést. Másfél perc elteltével Schmidmayernek kellett védenie.

Az FCV kijött a szorításból, olyannyira, hogy az első valamire való akcióból a vezetést is megszerezte a 3. percben: Püspök oldalberúgást végzett el jobbról, Tataihoz gurította, aki nagy erővel a hosszúba lőtte a labdát, 0:1.

A bekapott gól után a hazaiak visszavették a kezdeményezést, de a Veszprém jól zárt.

A 10. percben Gregus szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, majd jó ütemben Tataihoz passzolt, aki hat méterről lőtt az elvetődő Mezei fölött a hálóba, 0:2.

Az álomszerű kezdésből szerzett előny aztán egy perc alatt elolvadt, a 11. percben Amilcar szép cselekkel játszotta tisztára magát a jobb oldalon, éles szögből leadott lövése Bognárt érintve került a vendégek kapujába, 1:2.

Még ugyanebben a minutumban a veszprémi középkezdés után labdát szerzett az MVFC, Sanchez spiccelt a kapufára, majd Rafinha egy kényszerítő után lépett ki, és a hatosról Schmidmayer fölött emelt a hálóba, 2:2.

A 18. percben Sanchez gurított vissza Amilcarhoz a bal oldalon a kilences magasságában, aki nagy erővel a hosszúba bombázott, 3:2.

Szünet után egyből a középkezdésből gólt szerzett a hazai csapat, Rafinha lőtt kisodródva, éles szögből a bal felső sarokba, 4:2.

A Veszprém mindent elkövetett a szépítésért, de sajnos újabb találatot a házigazdák szereztek.

A 27. percben Trencsényi a félpályáról passzol a jobb oldali szögletzászlónál álló Sanchezhez, s a visszakapott labdát a hatoson belülről Schmidmayer kapujába vágta, 5:2.

Szegény embert még az ág is húzza, egy perc múlva Schmidmayer gurította ki Apatininek a labdát a saját hatosnál, aki a játékszert a letámadó Sanchezbe rúgta. A labda a hazai támadó előtt maradt, és nagy erővel lőtte a léc alá, 6:2.

A folytatásban vészkapus játékra váltott a Veszprém, de nem sok sikerrel jártak a bakonyiak, mert a 29. percben Sanchez szerzett labdát és saját térfeléről az üresen maradt kapuba ívelt, 7:2.

A 40. percben megadta a kegyeldöfést a Berettyóújfalu: Szabó végezhetett el szabadrúgást 12 méterről, középről, bombája a jobb felső sarokban kötött ki, 8:2.

Összességében tíz percig bírta a bakonyi alakulat a jóval esélyesebb Berettyóújfalu otthonában.

Madarász János: – A két csapat között most ekkor különbség volt. Sok gyenge teljesítmény volt, néhány játékos produkciója nem ütötte meg az elvárt szintet. Nehéz ilyenkor mit mondani, pont olyankor játszottunk a legrosszabbkor, amikor a televízió is adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában