Sport

2015.08.11. 10:49

Tizenegy magyar utazhat az atlétikai vb-re, köztük két veszprémi sportoló

Kedden elutazott a magyar csapat az augusztus 22-én kezdődő atlétikai világbajnokságra, köztük két veszprémivel Orbán Évával és Pásztor Bencével.

B. Virág Rita

Kicsit korainak tűnhet az utazás dátuma, azonban a sportolóknak szükségük van az akklimatizálódásra, ezért már kedden útra kelt a válogatott.

A küldöttségben két veszprémi is van, mindketten kalapácsvetésben képviselik hazánkat és Veszprémet.Orbán Éva magyar bajnok és csúcstartó számára a döntőbe jutás a cél, azonban a kiváló sportoló idei formáját látva, egyáltalán nem biztos, hogy sikerült teljesítenie az elvárást. Pásztor Bence, utánpótlás Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető egyelőre a tapasztalatszerzést tartja elsődleges feladatának. A fiatal dobó remek idényt tudhat maga mögött és eddigi kiváló eredményeinek köszönhetően kapott meghívást a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől (IAAF) annak dacára, hogy nem rendelkezett vébé-szinttel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!