Sport

2009.01.26. 03:28

Tizenegy pont oda - Kosárlabda NBI/B

<b>Pápa</b> - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság tegnap esti mérkőzésén a hazaiak furcsa körülmények között 81:92-es ve-reséget szenvedtek a vendég nagykanizsaiaktól.

Novothny Ottó

A kosárlabda-rangadón remekül indítottak a vendéglátók, ám a Nagykanizsa hamar egyenlített, 8. perc 14:14. Ezt követően fej fej mellett haladtak a csapatok, a negyed végén a zalaiaknak sikerült néhány ponttal meglépniük. 

A folytatásban a Pápa hamar egyenlített és a szurkolók lelkes biztatása mellett sokáig irányította az eseményeket. A vendégek nehezen találták a zárt védekezés ellenszerét és a félidőre mindössze kétpontos különbséget gyűjtöttek össze, 39:41-et mutatott az eredményjelző. 

A hosszabb szünetet követően Kollár távolról betalált, ami PKC-előnyt jelentett, de a másik oldalon Koma válaszolt, így ismét a nagykanizsaiak vezettek minimális arányban. Az utolsó tíz percnek nyolcpontos vendégelőnynél vágtak neki a résztvevők, vagyis semmi nem dőlt el. 

Szinte tapintható volt a feszültség a küzdőtéren, és ez alól a sípmesterek sem tudták semlegesíteni magukat. Végül a több büntetőhöz jutó Nagykanizsa nyert, ám ehhez szükség volt néhány, a végeredményt befolyásoló játékvezetői döntésre is.

Nem érdemelt vereséget a Pápa, a fiatal csapat hősiesen küzdött nagynevű ellenfelével szemben.

Vajda József: - Nem voltak azonosak a feltételek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!