Sport

2016.09.14. 16:34

Tizenegyesek döntöttek a kupában!

Ajka - A Győr megyei bajnokságban szereplő Ménfőcsanak jutott tovább az NB III-as Veszprém megyei csapattal szemben a labdarúgó Magyar Kupa főtábláján.

B. Virág Rita

Ménfőcsanak-FC Ajka 1:1 (0:0)
Ménfőcsanak, 150 néző. Jv.: Horváth T.
Ménfőcsanak ESK: Ficsór - Menyhárt (Csaplár), Balogh L., Visy, Papp R., Nagy Sz., Horváth R., Püspök, Orbán, Szekeres (Kertész), Takács (Pintér). Edző: Mayer János.
FC Ajka: Dénes - Ribarics, Pákai (Kovács G.), Hanzl, Kozma, Pavlitzky, Horváth D., Lattenstein (Szarka), Major (Ambrus), Bencze, Csordás. Edző: Bücs Zsolt.
Gólszerzők: Orbán, ill. Kovács G.

A 49. percben Orbán beadásnak szánt labdája a kimozduló Dénes mögött a kapu jobb oldalában landolt, a visszavetődő Dénes csak beleütni tudott a játékszerbe, 1:0.

A 65. percben szép baloldali ajkai támadásnál Major, Kozma volt a labda útja, utóbbi beadását Kovács hat méterről a léc alá fejelte 1:1.

A 1:1-es állás után tizenegyesekkel döntötték el a továbbjutás sorsát, aminek a főszereplője a hazaiak kapusa, Ficsór volt, aki nemcsak berúgta a saját büntetőjét, hanem Csordás és Kovács próbálkozását is védte. A Ménfőcsanak az öt tizenegyesből hármat értékesített, az ajkaiak közül pedig az említett Csordáson , Kovácson kívül Hanzl is hibázott, így az ötödik büntetőre nem is volt szükség.

Bücs Zsolt: - Gratulálok a Ménfőcsanaknak, sokat tett a továbbjutásért. Nálunk viszont úgy tűnik, hogy egy-két játékosnak ez a szint is magas. Van min elgondolkodniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!