Taroltak a VÚK úszói

2018.06.07. 21:23

Tizennégy sportolót neveztek a vidékbajnokságra

Tíz váltó- és tizenkét egyéni számban is érmet vehettek át a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) képviselői a közelmúltban megrendezett országos vidékbajnokságon.

B. Virág Rita

Az impozáns Duna Arénában megrendezett országos vidékbajnokságon ragyogó veszprémi eredmények születtek Fotó: Veszprémi Úszó Klub

A VÚK 14 főt nevezett a hatvanhetedik alkalommal megrendezett úszó országos vidékbajnokságon. A főváro-si Duna Arénában lebonyo- lított eseményen 56 egyesü-let 553 úszója mérette meg magát.

Balogh János edző tanítványai 10 váltó- és 12 egyéni számban is dobogós helye-zést értek el, vagyis összesen 52 érmet szereztek az erős mezőnyben. A versenykiírásból adódóan a fővárosi és vidéki egyesületek versenyzőit külön értékelték az erőfel- mérőn.

Balogh János, a VÚK vezetőedzője elmondta, nagyon büszke tanítványaira, hiszen egytől egyig céltudatosan, koncentráltan, motiváltan versenyeztek. Több egyéni csúcs is született. Ez a viadal jól illeszkedett a felkészülésükbe, és mindenképpen bizakodás-ra adhat okot a közelgő korosztályos országos bajnokságok előtt.

 

Az impozáns Duna Arénában megrendezett országos vidékbajnokságon ragyogó veszprémi eredmények születtek Fotó: Veszprémi Úszó Klub

Aranyérmet szerzett: Pintér Ádám 1500 gyorson, Mürkli Márton 800 gyorson, Veisz Dóra 200 háton.

Ugyancsak utolérhetetlen volt a 4x100-as mix vegyes váltó (Bánó Viktória, Hegyháti Zoé, Minyó Ádám, Pintér Ádám), a 4x200-as fiú gyorsváltó (Minyó Ádám, Matyikó Milán, Kertész Márk, Pintér Ádám), a 4x100-as lány gyorsváltó (Nyíri Villő, Bánó Viktória, Veisz Dóra, Hegy-háti Zoé), a 4x100-as mix gyorsváltó (Pintér Ádám, Minyó Ádám, Hegyháti Zoé, Nyíri Villő), a 4x200-as leány gyorsváltó (Veisz Dóra, Bánó Viktória, Nyíri Villő, Hegyháti Zoé), valamint a 4x100-as leány vegyes váltó (Bánó Viktória, Hegyháti Zoé, Veisz Dóra, Nyíri Villő).

Másodikként végzett Pintér Ádám 200 háton, Mürkli Márton 200 gyorson, Bánó Viktória 50 háton, valamint a 4x200-as fiú gyorsváltó (Bánó Szabolcs, Páll Sebestyén, Veisz Richárd, Mürkli Márton), a 4x100-as fiú vegyes váltó (Bánó Szabolcs, Páll Sebestyén, Veisz Richárd, Mürkli Márton), és egy másik korosztályban a 4x100-as fiú vegyes váltó (Pintér Ádám, Kertész Márk, Minyó Ádám, Matyikó Milán).

Bronzérmet vehetett át Pintér Ádám 400 gyorson, Mürkli Márton 100 és 400 gyorson, Bánó Viktória 200 háton, Hegyháti Zoé 200 vegyesen és 50 méter gyorson. Ugyancsak harmadik lett a 4x100-as fiú gyorsváltó (Bánó Szabolcs, Páll Sebestyén, Veisz Richárd és Mürkli Márton).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában