Sport

2012.12.06. 10:01

Tizenötéves bajnok

Veszprém - A mindössze 15 esztendős Szolnoki Olivér nyerte meg a magyar felnőtt pool biliárd országos bajnokságot. A veszprémi tehetség végigverte a mezőnyt, mégsem lehet maradéktalanul elégedett.

Horváth Gábor

A fiatalember győzelmével jogot szerzett arra, hogy jövő áprilisban részt vegyen az Olaszországban rendezendő felnőtt Európa Bajnokságon.



Szolnoki Olivér a jelenlegi legjobb magyar pool biliárdos (Fotó: Szolnokiné Virág Marianna)

 

A 10-es játéknem felnőtt országos bajnokságán negyvenen indultak, Szolnoki Olivér abszolút elsőként jutott tovább a csoportkörből, miután mindegyik ellenfelét 5:0 arányban győzte le. A veszprémi tehetség az egyenes kieséses szakaszban sorrendben Molnárt (7:3), Cser-Kist (7:2), majd a döntőbe jutásért Pappot (8:3) verte meg. A fináléban az edzőjével, a fiatalok szövetségi kapitányával, Habó Alexxel találkozott, s a tanítvány szép játékkal jobbnak bizonyult mesterénél (9:4).

A veszprémi Dózsa iskola után tanulmányait a balatonalmádi Kéttannyelvű gimnáziumban folytató Olivér pályafutása töretlen _ korábban a 9-es játéknemben is a legjobbnak bizonyult -, azonban versenyeztetése komoly anyagi és szervezési feladat. Az országos ranglista vezetőjének szponzora nemrég lehúzta a rolót, és ezzel a fiatalember edzési lehetőségei igen szűkössé váltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!