Sport

2017.02.23. 17:10

Tizenötödik győzelmükre hajtanak

Újra hazai pályán szerepel a listavezető Hoya Pannon Egyetem Veszprém, míg a másik megyei csapat, a Motax KC Pápa egyik közvetlen riválisához, a Budafokhoz utazik a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

A zsinórban tizennégy győzelmet szerző Veszprém a Bonyhádon aratott múlt heti siker után szeretné folytatni hibátlan szériáját. A hatodik helyen álló PVSK-Kronosz Kiadó gárdája azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyű ellenfélnek.

- Fiatal, hajtós csapat az övék, rendkívül szervezett mind a védő-, mind a támadójátékuk. Ha teljes kerettel érkeznek, akkor nyilván nehezebb dolgunk lesz. Egy pillanatig sem szabad félvállról venni őket, ha szeretnénk a tizenötödik sikerünket megszerezni - vélekedett Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője.

A találkozó pénteken 17 órakor kezdődik.

Vasárnap Budafokra utazik viszont a Motax KC Pápa. A nyolc közé igyekvő és hetedik helyen álló pápaiak egyik közvetlen riválisukkal mérkőznek meg, hiszen a Budafok jelenleg a kilencedik a táblázaton.

- Érdekes csapat az övék. Rendelkeznek egy rutinosabb, idősebb maggal, és egy fiatalabb, gyorsabb egységgel is. Utóbbi szinte végig letámad, amire külön oda kell figyelni. Jót tett nekünk a múlt heti pihenőnap, a sérültjeink már sokkal jobban vannak. Higgadt, jó játékkal győzedelmeskedhetünk idegenben is - vélekedett Vajda József, a pápaiak vezetőedzője.

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém légiósa, Nebojsa Pavlovic jó játékára is szükség lesz a Pécs elleni sikerhez Fotó: Penovác Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!