kosárlabda

2019.12.09. 07:00

Tízpontos győzelmet arattak a pápaiak

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a Concordia Motax KC az NB I/B-s kosárlabda bajnokság zöld csoportjában, miután tíz ponttal legyőzte a csoport sereghajtóját.

Haraszti Gábor

Kálmán László (kék felsőben) a meccs után elmondta: változtatniuk kellett a védekezésen

Fotó: Penovác Károly/Napló

Concordia Motax KC–EKE Eger KOK 85-75 (20-17, 23-24, 20-14, 22-20)

Városi Sportcsarnok, 50 néző. V.: Gaál, Lövei, Kaposi. Concordia Motax KC: Horváth A. 14/12, Burai 20/6, Murai 2, Márton Á. 4, Szeier, cserék: Balla 11, Sonyák 24/6, Hódi 6/6, Keller 4, Márton L., Kocsis. Edző: Kálmán László. EKE Eger KOK: Illés 7, Máté 27/9, Szicsák 8, Szatmári 6/6, Mohamed, cserék: Papp 16/6, Szabó 9/9, Steier 2, Horváth, Frey. Edző: Váczi Péter.

A Kecskemét és a Bonyhád elleni siker után kötelező győzelem várt a pápai kosarasokra, akik a sereghajtó Egerrel találkoztak. Kálmán László csapata azonban nem számíthatott könnyű négy negyedre, hiszen a kellemetlen, harcos ellenfél hírében álló egriek a felzárkózás reményében nem titkoltan győzelemre készültek.

Igazi nyílt sisakos játékot láthattunk a csapatoktól, mindkét együttes szépen termelte a pontokat, a negyed derekán Horváth tripláival tudott kicsivel nagyobb különbséget kialakítani a Pápa (13-6), ám Máté Balázs extra teljesítményével három pontra zárkózott a negyed végére az Eger (20-17).

Az egri játékos csapata 17 pontjából nem kevesebb, mint 13-at vállalt az első 10 percben. A pápaiak feladata egyértelmű volt a folytatásra, valahogy ki kellett kapcsolni a játékból a bedobót és a palánk környékén jobban „takarítani”. Ennek ellenére sok hibával játszott a második negyedben a Concordia, ellenfelük a 17. percre Papp hármasával a vezetést is átvette. Igazi „triplapárbaj” alakult ki a mérkőzés ezen szakaszában, hiszen egyenlő elosztásban összesen négy kinti dobás landolt a gyűrűben, a félidőben 43-41 állt a táblán.

Kálmán László (kék felsőben) a meccs után elmondta: változtatniuk
kellett a védekezésen
Fotó: Penovác Károly/Napló

A harmadik negyed elején a vendéglátók egyik legjobbjára, Murai Gáborra ráfújták ötödik hibáját, így rá a folytatásban nem számíthatott Kálmán edző. Gyökeres változás nem volt felfedezhető a harmadik etapban, továbbra is fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán a hajrához közeledve Sonyák és Burai kosaraival nyolc pontra sikerült növelni a pápai előnyt a záró játékrészre (63-55).

A negyedik negyedben nem forgott veszélyben a pápai vezetés, Hódi és Sonyák két-két hármasával pedig végképp eldőlt a meccs, a vártnál nehezebben, de hozta a kötelezőt a Pápa 85-75 arányban.

Kálmán László: – Az első félidőben Máté Balázs extra dobásaival tartotta magát az ellenfél, a második félidőben a védekezés nem úgy működött, ahogy szerettük volna, de változtattunk a csapatmunkán, és sikerült megnyernünk ezt a fontos mérkőzést.

A pápai csapat december 13-án 18 órai kezdéssel a Győrt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában