Sárközi Attila második profi meccsét is megnyerte

2019.06.05. 11:05

Törött ujjal győzött a veszprémi ökölvívó

Második profi mérkőzését is megnyerte Sárközi Attila, a veszprémi ökölvívó nem akármilyen módon, törött ujjal diadalmaskodott a várpalotai gálán.

Horváth Gábor

A veszprémi Sárközi Attila (balra) ergynhangú pontozással győzött

Fotó: Nagy Lajos

A székesfehérvári bemutatkozás után néhány héttel újabb ütközetre készülhetett Sárközi Attila. A váltósúlyú veszprémi bunyós hazai pályaként tekinthetett a várpalotai sportcsarnokban felállított szorítóra, hiszen a nézőtéren legalább százan csak az ő meccse miatt foglaltak helyet.

Ellenfele a rutinos Rózsás Gyula volt, a négy menetes összecsapás Sárközi sikerét hozta, ám a vártnál nehezebb feladat tornyosult a fiatal bokszoló elé.

- Az első menetben eltört a jobb kezem hüvelykujja, ezt persze akkor még nem tudtam, csak azt, hogy nagyon fáj. A folytatásban így kénytelen voltam védekezéssel és technikával megoldani a meccset. Úgy érzem végig uraltam a találkozót, nem forgott veszélyben a győzelmem és a végeredmény is ezt igazolja, egyhangú pontozással nyertem – nyilatkozott a Naplónak Sárközi Attila, akinek az ujját másnap meg is műtötték.

- Most jön egy kis kényszerpihenő, de egyáltalán nem sok, hamar visszaállok majd az edzésbe. A következő mérkőzésem szeptemberben lesz, addigra bőven túl leszek ezen a sérülésen – jelentette ki.

A Félix Promotion televízió által is közvetített profi ökölvívógálája remekül sikerül Várpalotán. Nemcsak a hangulat volt kitűnő, a bokszolók is alaposan kitettek magukért.

A főmeccset a WBO nemzetközi bajnoka, a szervezet cirkálósúlyú világranglistájának vezetője, a 23 profi találkozót követően még hibátlan Szellő Imre vívta. Vetélytársa az argentin Juan Ezequiel Basualdo volt. Az egyébként jó mérleggel rendelkező dél-amerikai két menetig sem bírta, Szellő technikai KO-val győzött.

A veszprémi Sárközi Attila (balra) ergynhangú pontozással győzött
Fotó: Nagy Lajos

Kiliti Tamás és Kovács István visszavágót vívott egymással, a két bunyós székesfehérvári csatáját Kiliti nyerte, és ezúttal is ő volt a jobb.

A cirkálósúlyú Urbán Ferenc csupán egy menetet bokszolt a bosnyák Kemal Dervozzal, aki sérülés miatt nem tért vissza a kötelek közé.

Kis Máté a szerb-német Geard Ajetovic ellen aratott sikert nyolc menet után. Baran Attila Kiss Istvánt győzte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában