Sport

2013.08.01. 12:23

Történelmi címet szerzett Orbán Éva

Orbán Éva kalapácsvető történelmi sikert könyvelhetett el a 118. Atlétikai Országos Bajnokságon, miután megszakítás nélkül, sorozatban hetedszer állhatott fel a dobogó legtetejére.

Napló sport

– Nem emlékszem, hogy valaha is ilyen melegben kellett volna versenyeznünk. Ugyan nem világrengető eredménnyel nyertem (68.05 méter), azonban a szinte trópusi meleg egy kivételével mindenkit nagyon megviselt – kezdte a bajnoknő.

– A csapattársam, Fertig Fruzsina viszont szuper volt, új egyéni csúccsal lett második, amiért mindenképpen szót érdemel. Az eredményemről még annyit, hogy ez csak egy állomás volt a felkészülésemben, nem könnyítettünk a munkán. A jó formát mindenképpen Moszkvára, a világbajnokságra igyekszünk időzíteni. A 29 éves Orbán Éva az idén kétszer is megjavította saját magyar csúcsát – ami jelenleg 73.44 méter – és a versenyek átlagát tekintve még sosem volt ennyire magabiztos, hiszen rendre 70 méter fölött dobott.

– Egyáltalán nem bánom, hogy hazaköltöztem az Egyesült Államokból. Ugyan az edzőmmel, Zentai Tiborral úgy egyeztünk meg, hogy az idei egyelőre tanulóév, nézzük meg, mennyit bírok, de látva az idei sikereket, és a csoportban a többiek fejlődését, elmondhatom, hosszú távra tervezünk, nem elégszünk meg ennyivel – fogalmazott a pápai származású sportoló.

 

A veszprémi Orbán Éva már a másfél hét múlva kezdődő oroszországi világbajnokságra koncentrál



A világbajnokság Moszkvában másfél hét múlva kezdődik, ott Éva a döntőbe jutást tűzte ki célul.

– Másfél hónapja már versenyeztem az orosz fővárosban, akkor nagy forróság volt ott is, ráadásul a szállodában sem épp a legideálisabb körülmények fogadtak. Sajnos egy nyolcsávos útra nyílt az ablakom, szellőztetni így nem lehetett, de légkondi sem volt a szobában. Szerencsére a vébé ideje alatt máshol lesz a szállásunk. Akkor egyébként 70.02 méterig jutottam, de legalább megismertem a világbajnoki pályát, a dobókört, és még sikerült feltérképezni az olimpiai stadiont is. Orbán Éva az esélyekről még annyit mondott, az olimpia utáni esztendőkben nagyon nehéz megjósolni, ki mire képes. Annyi bizonyos, hogy összesen négy orosz is dobókörbe állhat és jelenleg ők a világ legjobbjai.

– Soha nem végeztem még ilyen kemény munkát, mint az idei szezonban. Úgy érzem, ez mindenképpen döntőt érdemel. Persze nem elégszem az idei eredményekkel, szeretnék még inkább előrelépni. Sokan viccesen meg is jegyezték, nem csoda, hogy ilyen jól sikerült ez az idény, hiszen hat évet rápihentem. Igen, valahogy így van, ezért is reménykedem abban, még ennél is többre vagyok képes. Egyelőre azonban Moszkvára koncentrálok, az oroszországi világbajnokságon mindenképpen szeretném megközelíteni a magyar csúcsot – zárta a beszélgetést a kiváló atléta hölgy.

 


Orbán Éva többször is elmondta, Zentai Tibor edzővel nagyszerű a kapcsolata, jól tudnak együtt működni, így egyáltalán nem bánta meg a váltást. - Nagyon fontos a csoportunk minden tagjának, hogy Tibi rendkívül elhivatott, céltudatos és ezt látjuk rajta a magánéletben is, hiszen sikeres üzletember. Mindennap ezt tapasztalva, számunkra ez a természetes, a normális és tudjuk, el kell végezni a munkát, amit kér, csakis így lesznek eredmények. Lélekben felkészültem a következő alapozásra is, kőkemény lesz, az biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!