Borozan Veszprémbe igazol

2019.06.12. 20:00

További három évvel meghosszabbították David Davis szerződését

Vuko Borozan kettő plusz egy éves szerződést kötött a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesével, amely a vezetőedző David Davis kontraktusát is meghosszabbította.

B. Virág Rita

A montenegrói balátlövő, Vuko Borozan minden álma volt Veszprémbe szerződni

Fotó: Pesthy Márton

Fontos bejelentéseket tett a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese, ezzel együtt évértékelését is megtartotta a klub vezetősége.

– Elégedett vagyok a mögöttünk hagyott szezonnal, hiszen visszaszereztük a magyar bajnoki címet, döntőt játszottunk a Magyar Kupában, valamint ezüstérmet szereztünk a Bajnokok Ligájában – kezdte Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója. – Jól emlékszem az októberi sajtótájékoztatóra, a hangulatra, és az akkori játékra. Ezért ha valaki akkor azt mondta volna BL-döntőt játszunk, boldogan elfogadtam volna, hiszen akkor ez azt jelentette, kimászunk valahogy a gödörből.

Évértékelést tartott a klub vezetősége
Fotó: Pesthy Márton

Csík Zoltán összefoglalójában elmondta, edzőt és szemléletet váltottak, és ezzel jó irányba indultak el az ügyeik. A vezérigazgató szerint a nemzetközi kézilabda világban mindenki felkapta a fejét arra, hogy David Davist bízták meg a vezetőedzői feladatokkal. A spanyol tréner mellett Gulyás István az idény végéig a sportigazgatói feladatokat látta el.

Utóbbi azt mondta, szakmailag rendkívül érdekes és tartalmas év volt.

– Először is szeretném leszögezni, tiszta lapokkal játszottunk, és az idény végéig vállaltam a sportigazgatói feladatokat. Fejest ugrottunk a kihívásba. Davis érkezésével hatalmasat fordult a világ velünk, visszatért az élet a játékosokba, az öltözőbe. Nagy László pedig ismét bebizonyította, milyen kiváló sportember, csapatkapitányként szépen összerántotta a srácokat. Újra csapatként működött a társaság, és nekiálltak edzeni. A rengeteg munka eredményeként visszahódítottuk a magyar bajnoki címet és szeretnénk, ha hegemóniánk a jövőben is folytatódna.

David Davis vezetőedző elmondta, a bajnoki címe visszaszerzése volt a legfontosabb feladata
Fotó: Pesthy Márton

David Davis vezetőedző leszögezte, világos volt számára, hogy a bajnoki címe visszaszerzése a legfontosabb feladata. Szerinte nagyon eredményes idényt zártak le, a világ második legjobb csapata ugyanis a Telekom Veszprém. A tréner elmondta, sok nehézséggel kellett az évad során szembenézniük, azonban az ambícióik, az elhivatottságuk átsegítette őket minden akadályon. A felkészülést július 22-én kezdik meg, s onnantól mindenkitől a maximumot várja majd.

Nagy László még csapatkapitányként úgy fogalmazott, ugyan elszenvedtek több kínos vereséget is, például a Szeged, a Tatabánya, vagy a Kristianstad ellen, ám mindegyik fiaskóból képesek voltak tanulni.

– Egyetlen cél lebegett a szemünk előtt, hogy minél előbb megvalósítsuk Davis elképzeléseit a pályán, mert tudtuk, akkor elindulunk fölfelé.Februártól hatalmas fejlődést mutattunk, tizenkét meccset nyertünk zsinórban a BL-ben, s bár a döntőben megszakadt a szériánk, büszkeséggel tölthet el minket ez az évad – nyilatkozott.

Az évértékeléseket követően Csík Zoltán bejelentette, két év után hivatalosan visszatér a SEHA-Ligába a Telekom Veszprém, amelyet arra szeretnének felhasználni, hogy meccsben tartsák a csapatot, vagy épp fordítva, lehetőséget adjanak a fiataloknak a fejlődésre, ha túlzsúfolt a felnőtt gárda programja.

Szeretnék, ha a csapat hegemóniája a jövőben is folytatódna
Fotó: Pesthy Márton

Sinisa Ostoic, a liga vezetője elmondta, két hatos csoportba sorsolják a résztvevőket, az első négy jut tovább a következő körbe.

Kiderült még, a Telekom Veszprém vezetősége roppant elégedett David Davis munkájával, ezért 2023. június 30-ig további három évvel meghosszabbították szerződését.

Bejelentették továbbá a montenegrói balátlövő, Vuko Borozan leigazolását, aki a macedón Vardar Szkopjétől érkezik. A 25 éves fiatalember lapunknak elmondta, bár Barcelonából is hívták, neki minden álma volt Veszprémbe szerződni, ahol újra együtt dolgozhat Davis mesterrel és egykori példaképével, Nagy Lászlóval.

A montenegrói balátlövő, Vuko Borozan minden álma volt Veszprémbe szerződni
Fotó: Pesthy Márton

Arra a kérdésünkre, hogy a sérülését sikerült-e hátrahagynia, az átlövő elmondta, novemberben műtötték a bal térdét, majd rehabilitáción vett részt és mára teljesen egészséges. Feleségével Ivával és kilenc hónapos kislányával költözik át Magyarországra, s reméli, Balatonfüreden élhet, ugyanis nagyon tetszik neki a Balaton-parti város.

Csík Zoltán lapunknak elmondta még, a 2+1 éves szerződtetés feltétele volt, hogy teljesen egészséges legyen a játékos, az orvosi stáb mindent rendben talált nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában