Sport

2016.03.07. 16:01

Tragédia: váratlanul elhunyt Keszeg Norbert, a világbajnok fekvenyomó

Pápa - Szívinfarktus következtében elhunyt Keszeg Norbert korábbi fekvenyomó-világbajnok. A pápai sportembernek 42 évet adott a sors.

Polgár Tibor

Keszeg Norbert tizennégy évesen ismerkedett meg a súlyemeléssel, egy évvel később pedig már bekerült a Guinness-rekordok könyvébe azzal a teljesítményével, hogy huszonnégy óra leforgása alatt közel ezerháromszázszor nyomott ki állva 50 kilogrammot. 2003 nyarán Magyarországon először háromszáz kiló felett teljesített fekvenyomásban. A legjobb eredményét a 2004-es németországi fekvenyomó-világbajnokságon érte el: 322,5 kilogramm kinyomásával aranyérmet szerzett. Pályafutása során számos érmet érdemelt ki Európa-bajnokságokon, világeseményeken.

(Archív fotó)

A kiváló sportember vasárnap éjszaka rosszul lett, ezért mentőt hívtak hozzá. Úgy tudjuk, szívinfarktust kapott, a kórházba szállítás közben újra kellett éleszteni. A mentőautóban elvégzett életmentő beavatkozás még sikeres volt, azonban Keszeg Norbert később elhunyt a pápai kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!