Sport

2009.10.27. 08:51

Trapattoni volt segítője a Honvéd új edzője

Budapest - Az olasz Massimo Morales lett a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új vezetőedzője - áll a klub keddi közleményében.

MTI

A Soproni Liga utolsó helyén álló együttest eddig irányító Sisa Tibor pénteken, a Zalaegerszegtől elszenvedett 1-0-ás vereséget követően ajánlotta fel lemondását, melyet még aznap elfogadott a csapat vezetősége.
   
Az új edző szerdától veszi át a csapat irányítását, így a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének keddi, Szolnok elleni visszavágóján még nem ő ül a kispadon.
   
A 45 éves Morales korábban többek között Giovanni Trapattoni segítőjeként dolgozott a Bayer Münchennél. Vezetőedzőként megfordult Ghánában, több alsóbb osztályú olasz csapatnál, a Fortuna Düsseldorfnál és a Waldhof Mannheimnél. 1999-ben az Afrika Kupában Ghána U20-as csapatával aranyérmet nyert, Hollandiában pedig a De Graafschap vezetőedzője volt.

A legutóbbi szezonban a cseh első osztályú FK Pribram munkáját irányította, és tavasszal a cseh válogatottnál  Frantisek Straka segítőjeként dolgozott.    

Edzői ténykedése mellett párhuzamosan évekig az AC Milan, az SSC Napoli és az Udinese játékosmegfigyelője volt. Massimo Morales folyékonyan beszél olaszul, angolul, németül, franciául, spanyolul és hollandul - tájékoztatta az MTI-t a kispesti klub.
   
Morales nehéz helyzetben veszi át az egyik legeredményesebb magyar klubot, hiszen a Magyar Kupa címvédője 11 eddigi bajnoki mérkőzésén összesen 9 pontot tudott szerezni a szezonban, két győzelme mellett három döntetlenje és hat veresége van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!