a dabas a bronzért játszhat

2019.04.06. 16:19

Tükörsima győzelemmel jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Veszprém

Nem volt egy súlycsoportban a két fél, a Telekom Veszprém már-már megsemmisítő verést mért a Dabasra a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében. Vasárnap így a bakonyiak a fináléban, a Dabas a bronzmeccsen lesz érdekelt.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Dabas-Telekom Veszprém 16:38 (6:16)

RotaChrom Dabas: Holló, Pallag – Garajszki, Kekezovity 1, Shinnosuke, Bíró 1, Perisic 6 (4), Halász, Zakics 1 (1), Klyuyko, Borsos 1, Kiss 1, Országh 1, Szöllősi 3, Simovic 1, Ádám. Edző: Tomori Győző.

Telekom Veszprém: Mikler – Manaskov 4, Ilic 6 (3), Gajic 7, Nilsson 5, Nagy 1, Marguc 2, Strlek 2, Terzic, Blagotinsek 2, Nenadic 4, Mahé 3, Szuharev 1, Mackovsek, Lékai 1. Edző: David Davis.

Hétméteres: 6/5, ill. 3/3.

Kiállítás: 6, ill. 12 perc.

A Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese számára nem más volt a cél, mint zsinórban harmincharmadszor bejutni a Magyar Kupa döntőjébe. A bakonyi társaság ugyanis 1986 óta mindig finalista volt. Ráadásul 2009 óta csakis veszprémi sikerről számolhattunk be, a legnagyobb hazai rivális, a MOL-Pick Szeged 2008-ban nyert utoljára Magyar Kupát.

A mérkőzés gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt, szigorú védekezéssel és precíz támadójátékkal a Veszprém az első harminc perc alatt tíz gólt tett közé (6-16).

A szünet után folyamatosan tovább nőtt a különbség, a Telekom emberhátrányban is tetszés szerint érte el góljait (8-21), s a 45. perchez érve 11-28 állt az eredményjelzőn. A hajrában már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A Telekom óriási fölényben kézilabdázott, a Dabas még csak megnehezíteni sem tudta nagynevű riválisa dolgát.

Tomori Győző: – Nem erre készültünk, nagyon sajnálom, hogy ennyire gyengén, bizonytalanul játszottunk. Reális eredmény született. Kitaláltuk a védekezés nélküli kézilabdát, s ez holnapra nagyon kevés lesz.

David Davis: – Nagyon elégedett vagyok, az egész csapat rendkívül koncentrált volt. Elhatároztuk, hogy az első perctől komolyan vesszük a találkozót, mert egy kupameccset csakis így lehet megnyerni. Készülünk a holnapi döntőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában