Sport

2009.10.12. 18:50

U20-as vb - Liverpooli duó repíti a magyarokat

Budapest, Kairó - Németh Krisztián és Gulácsi Péter révén egy liverpooli duó repítette elődöntőbe a magyarokat a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán a Sports Illustrated című lap szerint.

MTI

A honlapon közölt cikk kiemeli, hogy a Egervári Sándor csapata sokkoló, háromgólos vereséggel nyitott a tornán Honduras ellen, s úgy tűnt, folytatja azt a "hagyományt", hogy nem jut tovább a csoportból, ahogy az a korábbi négy alkalommal sem sikerült. Ezután elsősorban a szigetországban edződött két játékos által sikerült talpra állni, s az együttes a következő négy mérkőzésén 11 gólt szerezve jutott a legjobb négy közé.
   
"Leültünk az edzőkkel, és kielemeztük a hibákat - mondta a nehéz kezdetről Gulácsi a lapnak.

- Talán túl idegesek voltunk a meccs előtt, és nem tudtuk, hogy mire számíthatunk. A 0-3 letaglózott minket. Most már sokkal erősebbek vagyunk mentálisan, mert sikerült bebizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk, mint azt az első meccsen mutattuk. A legnagyobb erősségünk a kiváló csapatszellem. Egyik nap a csatár játszik kiválóan, a másik nap a kapus, de a lényeg, hogy mindig kisegítjük egymást."
   
Az FC Liverpooltól az AEK Athénhoz kölcsönadott csatár, Németh Krisztián szintén a fejekben kereste az első és mostanáig egyetlen kudarc okát:
   
"A hozzáállásunk nem volt megfelelő, de azóta összekovácsolódtunk, és ez megmutatkozik a szervezettségben is" - jelentette ki Németh, aki három gólnál jár a tornán, és érzése szerint kedden a Ghána elleni elődöntőben a rivális támadójátékának megállítása lesz a legnehezebb feladat.
   
A Sports Illustrated megemlíti, hogy Koman Vladimir szintén három gólt lőtt eddig, és az olaszok elleni negyeddöntő hosszabbításában kétszer eredményes Némethet, valamint a csehek elleni büntetőpárbajban három tizenegyest hárító Gulácsit nevezi még olyan játékosnak, aki kulcsszituációkban eldönti a meccset.
   
A cikk azzal zárul, hogy az eredménytelenségtől hosszú ideje szenvedő magyar szurkolók a felnőtt válogatott újabb elbukása után ettől a generációtól remélik a felemelkedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!