Sport

2016.07.08. 16:17

Új beálló Veszprémben!

Veszprém - Nagy László szerződéshosszabbítása után újabb bejelentést tett a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese.

B. Virág Rita

A klubtól kapott tájékoztatás szerint Veszprémben folytatja pályafutását Blaz Blagotinsek. Nevelőegyesületétől, az RK Celje Pivovarna Laskótól érkezik a 22 esztendős beállós, aki jelenleg a szlovén válogatottal készül a riói olimpiára, ezért elvileg csak az ötkarikás játékok után tud csatlakozni a bakonyi egyesülethez.

Blagotinsek 202 centiméter magas, 116 kilogrammot nyom, eddig huszonhárom alkalommal lépett pályára a szlovén válogatott színeiben. Az előző szezonban a Bajnokok Ligájában már találkozhattunk vele a bakonyi városban, akkor öt gólt szerzett, míg Celjében egyszer vette be a Veszprém kapuját.

A BL előző szezonjában pedig harmincszor volt eredményes a 22 esztendős játékos.

Úgy tudjuk, Blagotinsek a 31-es mezben szerepel majd a veszprémi csapatban.

A Telekom Veszprém korábban úgy kommunikált, 25 fős kerettel dolgozhat együtt Javier Sabate vezetőedző és stábja. Hogy Blagotinsek érkezésével teljessé vált-e a csapat, azt egyelőre nem tudni.

Az viszont biztos, hogy Blagotinsek érkezésével már három klasszis beállója lesz Sabate edzőnek, a rutinos Renato Sulic és a fiatalos lendületet képviselő Andreas Nilsson mellett olyan játékossal erősödik a csapat, akire a védekezésben és a támadásban is számítani lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!