Sport

2015.12.07. 10:32

Új edző Várpalotán

Megyei körkép – Nagyot küzdött a Balatonfüred U23-as csapata, de a rutinos Pécs otthonából nem sikerült elhozni a két pontot. A sereghajtó Várpalota megint kikapott, új edzőjével a padon.

B. Virág Rita

Pécs-BKSE U23 23:20 (12:10)

Pécs, 200 néző. V.:Babicz, Haskó. Balatonfüredi KSE U23: Sneider - Bujtár 1, Kátai 1, Orbán Á. 3 (2), Nemes 2, VASVÁRI 5, Lestál 3 (1). Csere: Németh A., Pordán, Kis D., Déber 2/1, MÁTÓ 3, Szöllősi O. Edző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Iskolai elfoglaltságok, betegségek, sérülések tizedelték meg a füredi alakulatot, s az sem könnyítette  meg Kárpáti Krisztián dolgát, hogy előző nap még Szegeden játszottak az ifik.

A rutinosabb házigazdák jutottak előnyhöz, ám a füredi fiatalok végig ott lihegtek ellenfelük nyakán. Hiába alakult ki újra és újra két gólos differencia, a BKSE rendre ledolgozta a különbséget. A félidő végén megint kettővel vezetett a Baranya megyei együttes. Szünet után gyorsan utolérte a házigazdákat a Füred (36. perc: 14:14). A folytatásban azonban megint a Pécs ment elől, sőt az 50. percben 21:17-re meglógott. A Kárpáti tanítványok egy 3:0-ás rohammal visszajöttek meccsbe, s hiába fogott Sneider kapus hetest, mert a végjáték a hazaiaké lett.

A füredi Vasvári Ádám öt gólt lőtt a Pécs otthonában. Fotó: BKSE

Csurgó U23-Várpalotai BSK 40:22 (19:11)

Csurgó, 100 néző. V.: Sándor, Szabó B. Várpalotai Bányász SK: Nyári – Galambos 2, Soha 2 (1), Seck 6, Mecseki 1, Leszkován 1, Németh 1. Csere: Kara (kapus), Polgár 4, Daruság 1, Bognár, Vékony 3, Puskás, Pencz 1 (1). Edző: Cseh Ferenc.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 9/8, ill. 4/3.

Jobban összeszokott társaság benyomását keltette a Csurgó, az első perctől fogva érvényesítette az akaratát. A hazaiak könnyű gólokat szereztek, míg a VBSK azon igyekezett, minél kisebb legyen a differencia, ám csak minden második csurgói gólra sikerült válaszolni. A szünet után nehezítette a helyzetet, hogy a palotai kapusok nem igazán találták a helyüket, hiányzott a hét elején megsérült Ubornyák. A Csurgó végül megérdemelten és könnyedén győzött.

A VBSK kispadján már az újonnan kinevezett Cseh Ferenc ült a kispadon, aki lapunknak elmondta, ha az őszi szezon zárása után sikerül két-három rutinos játékost igazolni, akkor a tavaszi szezonban nem maradnak győzelem nélkül. A bennmaradás ugyan, véleménye szerint, már lehetetlen küldetés, ám reméli, a fiatalokat sikerül megerősíteni, felvértezni ebben a mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!