Sport

2016.11.22. 17:54

Új kézilabdacsarnokot avattak a városban

Veszprém - Hatszázötvenmillió forintból épült meg a város új kézilabdacsarnoka, amelyet kedden adtak át hivatalosan.

B. Virág Rita

A Diákok Egészségéért, Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért Alapítvány beruházásában készült el a Noszlopy Gáspár Gimnáziumban és Kollégiumban az új kézilabdacsarnok.

Az ünnepi átadón Juhász László, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, 200 millió forintos önrésszel, illetve 450 millió forintnyi tao segítségével épült meg a csarnok, amelynek alapterülete 45x27 méter. A héten még apró munkálatokat végeznek benne, így például leraknak egy háromsoros, 204 ülőhelyes mobil lelátót. Felkerül még egy térelválasztó is, így reggel héttől délután kettőig két pályán tudnak tornaórát tartani az itt tanuló diákoknak. Az eredményjelzőt pedig csütörtökön szerelik fel, amelyet az iskola mellett a kézilabda-akadémia is használni tud. A beruházás másfél év alatt készült el.

Az átadón részt vett Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) taós igazgatója, aki arról beszélt: mikor tavaly a szövetségben felállt az új elnökség, azt fogalmazták meg, minél több létesítményt szeretnének felújítani és újakat építeni.

- Nagy öröm számunkra, hogy megépülhetett ez a csarnok itt Veszprémben, a kézilabdázás egyik fellegvárában - hangsúlyozta.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere aláhúzta:

- Hosszú út végére értünk, és most már minden feltétel adott, hogy azok a gyerekek, akik kézilabdázók szeretnének lenni, egy helyen, vagyis nálunk, itt, Veszprémben végezhetik a tanulmányaikat, általános iskolás koruktól egészen az egyetemig, és építhetik sportkarrierjüket.

Ezt követően Marosné Bedőcs Katalin, az akadémia trénere tartott rövid bemutatót ügyes tanítványai részvételével. Aztán az átadó legaranyosabb pillanata következett. Két kiváló veszprémi kézis csemetéje, az egykori nagyszerű kapus, Németh Csaba fia, Németh Zétény és a jelenlegi nagycsapat balszélsője, Iváncsik Gergő fia, Iváncsik Máté állt szemtől szembe egymással.

Előbbi persze a nemzetiszínű szalaggal feldíszített kapuban várta a lövést. A szalagot végül nem sikerült a labdával átszakítani, még a felnőtteknek sem, így inkább összeálltak a főszereplők egy csoportképre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!