Sport

2014.05.19. 12:25

Új megyei rekorddal bajnok

Budapest - Két aranyérem is jutott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futóinak a közelmúltban megrendezett tízezer méteres országos bajnokságon.

B. Virág Rita

A fővárosi Pasaréti Vasas-pályán rendezték meg a tízezer méteres országos bajnokságot, ahol junior, U 23, illetve felnőtt korosztályban hirdettek győztest.

A 25 körös vetélkedőn ki-emelkedően szerepeltek a veszprémi futók, hiszen a junioroknál mindkét nemben a VEDAC-é lett az aranyérem, de további egy ezüst- és két bronzérem is jutott a legjobb magyar egyesület képviselőinek.

Szögi István Dániel, a győztes (Fotó: Kiss Flóra)

A férfiaknál junior korosztályban új megyecsúccsal nyert Szögi István Dániel. Tóthné Stupián Anikó tanítványa 30:04,34-es idővel lett bajnok, s ez az eredmény a felnőttek mezőnyében bronzérmet ért számára. Az U 23-asoknál Tóth Áront kell kiemelni, aki 31:07,87-es idővel második helyezést érdemelt ki. A felnőtteknél az értékes negyedik helyen ért célba Kovács Tamás (30:07,40). Szólnunk kell még a Pápai SE-t képviselő Tóth Csabáról is, aki a junioroknál a hatodik lett (34:49,67).

A nőknél a junior korosztályt biztosan nyerte meg Somogyi Anett. Tóthné Stupián Anikó futója a 37:36,22-es idejével a felnőttek között a hetedik helyen fejezte be a versenyt. Kovács Zsófia pedig 35:34,05-ös idővel bronzérmet szerzett a felnőtteknél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!