Concordia Motax KC

2019.01.07. 19:58

Újabb idegenbeli győzelmet arattak a pápai kosarasok

Folytatta idegenbeli remeklését a Concordia Motax KC Pápa, miután a negyedik helyezett otthonában is nyert a kosárlabda NB I/B zöld csoportjában.

B. Virág Rita

A hajrában Ryan Cook szerzett fontos pontokat

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Eger-Concordia 56-66 (13-16, 19-17, 8-17, 16-16)

Eger, 200 néző. V.: Gál, Menyhárt, Földi. EKE Eger KOK: Mészáros 14/12, Máté 4, Varga 10, Steier 2, Kiss. Csere: Papp 13/9, Szicsák 6, Horváth R. 5, Pomázi, Ungi 2, Veres. Edző: Váczi Péter. Concordia Motax KC Pápa: Murai 19/3, Cook 18, Horváth A. 9/6, Keller 2, Kocsis 4. Csere: Márton 12/12, Grebenár 2, Vajda B., Presing. Edző: Vajda József.

A hajrában Ryan Cook szerzett fontos pontokat
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Pápa jól kezdett és végig vezetve hozta az első negyedet, az utolsó pillanatban a hazaiak irányítója, Mészáros egy három pontossal hozta közelebb a csapatát. A második játékrészben három hármassal nyitott az Eger, ki is egyenlített, de a Motaxnak sikerült rátenni egy lapáttal és minimális előnyt kiharcolni a félidő végére (32-33).

A harmadik felvonásban a Concordia ragyogó védekezéssel rukkolt elő, Murai kiváló irányító játékával és Horváth A., valamint Márton hármasaival meglépett tíz ponttal (27. perc: 36-46). A záró játékrészben az egriek keményítettek a védekezésükön, melyet a pápaiak ügyes betörésekkel próbáltak meg átjátszani. Ebben az időszakban Ryan Cook vette hátára a csapatát. Végül a Motax jó játékkal megőrizte tízpontos előnyét.

Kemény mérkőzésen, megérdemelt vendégsiker született jó játékvezetés mellett.

Vajda József: – Gratulálok a csapatomnak, nagyot küzdött, jól is játszott, remélem, ebben az évben így folytatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában