Sport

2015.09.04. 14:54

Újabb kemény dió jön - A balatonfürediek ismét hazai környezetben szerepelnek

Balatonfüred – Második bajnoki mérkőzésére készül a kézilabda NB I-ben ezen a héten a Balatonfüredi KSE, amely ezúttal is esélyes, ám most sincs könnyű dolga.

Horváth Gábor

Egy kemény diót már feltört ezen a héten a Csoknyai-csapat, amely szerdán az újonc Eger otthonában nyert. Az eredményt tekintve könnyedén, de azért a teltházas csarnok buzdította lelkes hazaiakkal rendesen meg kellett harcolni azért a 28:20-as sikerért.

Most egy hasonló jellegű mérkőzés, illetve ellenfél következik. A BKSE szombaton azt a Komlót fogadja, amelynek az egriekhez hasonlóan nincs veszítenivalója, felszabadultan kézilabdázhat.

– Na, éppen ezért veszélyes az ilyen meccs. Mi kétszer nyertünk, ők kétszer kikaptak, ráadásul a nyári felkészülés alatt legyőztük őket. Mindent meg kell tennünk azért, hogy ne lanyhuljon a figyelmünk – mondta el lapunknak Csoknyai István vezetőedző, aki hozzátette: ennek érdekében már csütörtökön elkezdték a videóelemzést és a taktikai ráhangolódást.

– Úgy készülünk, hogy nehéz dolgunk lesz. A bajnokikon látszott, hogy ellenfelünknek van tartása, két szoros vereséget szenvedett a Komló, amely már nem ugyanaz a csapat, mint amelyikkel nyáron találkoztunk. Szerb és horvát légiósokkal megerősített, kellemetlen vetélytárs érkezik hozzánk – fogalmazott.

A Balatonfüredi KSE (Bóka Bendegúz) jó formában várja a Komló elleni bajnoki összecsapást (Fotó: Penovác Károly)

A balatonfürediek szakvezetője elárulta, Győri Mátyás húzódással bajlódik, rá valószínűleg nem számíthat az együttes, a többiek viszont egészségesen várják a találkozót.

– Jól esett, hogy a Mezőkövesd elleni hazai meccsünkre sok néző kilátogatott, köszönjük a szurkolók bizalmát és biztatását, most is várjuk őket a csarnokba – hangsúlyozta Csoknyai István.

A Balatonfüred KSE–Komló bajnoki mérkőzés eredetileg vasárnapra volt kiírva, de a hazaiak kérésére egy nappal előrehozták. Az összecsapás kezdési időpontja: szombat 18 óra.

A bajnoki program sűrű, a férfi NB I-ben szerdán újabb fordulót rendeznek, a Balaton-partiak a Vác otthonában lépnek majd pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!