Sport

2013.05.25. 18:02

Újabb magyar rekord Orbán Évától

Orbán Éva kalapácsvető újabb magyar csúcsot ért el: múlt heti, pekingi jó eredménye után ezúttal Halléban repült a szer 73.44 méterre.

Napló sport

Orbán Éva, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) magyar bajnok kalapácsvetője hat évig az Egyesült Államokban tanult és edzett. Az idén nyáron végleg hazatért és régi-új edzőjével Zentai Tiborral kezdett el újra dolgozni. Hogy ez a páros igazán nyerő, azt az eredmények bizonyítják, hiszen rögvest az első szezonban Éva kétszer egymás után megdöntötte a magyar csúcsot.

Előbb a múlt hétvégén Pekingben repült a szer 73 méterig, majd rá egy hétre, a németországi Halléban 73.44 méterig jutott.

Zentai Tibor lapunkat azonnal tájékoztatta az eredményről és elmondta, Kínából hazatérve az időeltolódás miatt nem számított ilyen jó teljesítményre, de azért most felhőtlenül boldogok mindketten.

- Éva fantasztikusan dobott ezúttal is. Örülök az eredményének és úgy vélem, ezek után abban is bízhatunk, hogy 74-75 méterig javulhat az idén. Ez a produkció már igazán önmagáért beszél. Ezzel is bebizonyította, hogy a pekingi dobása nemcsak a véletlen műve - hangsúlyozta a tréner.

Éva valóban meglepte Halléban a nemzetközi mezőnyt, s csupán egyetlen jobb teljesítmény akadt nála, így a dobogó második fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!