nem volt könnyű dolguk

2019.03.03. 20:49

Újabb vereséget szenvedett a Balatonfüred az EHF-kupában

Szoros meccset játszott, de ismét kikapott a BKSE a kézilabda EHF-kupában. A fürediek vasárnap idegenben játszottak.

Horváth Gábor

Saint-Raphael-BKSE 27-23 (13-12)

Saint-Raphael. V.: Budzak, Zahradnik. Saint-Raphael Var Handball: Popescu – Jildenback 2, Lynggaard, Dipanda 3, Petit, Simicu 1, CAUCHETEUX 8 (2). Csere: DEMAILLE (kapus), Mapu, KOLAKOVIC 2, Bardi, Vigneron 2, Toto, Trottet, GAYDUCHENKO 8, Eponouh 1. Edző: Joel da Silva. Balatonfüredi KSE: BŐSZ – Hornyák, Máthé 2, Semenov 3, TOPIC 4, Szöllősi B. 2, Bóka 1. Csere: Andó (kapus), Ferreira 1, KEMÉNY 3, Déber 1, Németh B., Kancel, SZITA 6, Edző: Csoknyai István. Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hetesek: 3/2, ill 3/0.

A francia csoportrivális otthonában folytatta szereplését a Füred a kézilabda EHF-kupában. A Balaton-partiak az előző körben, hazai pályán öt góllal maradtak alul a Saint-Raphael csapatával szemben.

Jól kezdett a BKSE, amely igyekezett keményen, szigorúan védekezni. Ez sikerült is, a házigazda nem tudott ellépni, sőt többször is a vendégek vezettek. Egyébként fej fej mellett haladtak a felek. A balatonfüredi csapat sajnos támadásban nem volt elég pontos, és két hétméterest is hibázott. A 24. percben 10-9 állt az eredményjelzőn.

Csoknyai mester időt kért, ám újabb büntető maradt ki, sőt Máthé a kipattanót sem tudta értékesíteni. Ezt kihasználta a gall gárda, Kemény és Szita szépített. Előbbi ráadásul a dudaszó pillanatában az üres kapuba lőtt saját hatosáról. Egygólos hátrányban volt a BKSE az első félidőt követően.

A második játékrészt jobban kezdték a franciák, de a 35. percre sikerült egalizálniuk a vendégeknek, 16-16. Nem volt könnyű dolga a BKSE-nek, Máthé – úgy tűnt – megsérült, így jobbátlövő nélkül maradt az együttes. Ezzel együtt is tapadt ellenfelére a Füred, működött a védekezés, Bősz jól védett. A franciák aztán a félidő derekától kezdték megtörni a fáradó vendégek ellenállását, 22-19. Ebből már nem tudott visszakapaszkodni a BKSE, amely végül négy góllal maradt alul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában