labdarúgó nb III

2019.04.28. 21:52

Újra pontot szerzett a Pápai Perutz FC

Továbbra is veretlen Lengyel Ferenc irányítása alatt a Perutz FC, mely a Sárvár felett aratott idegenbeli siker után odahaza 1-1-es, igazságosnak mondható döntetlent ért el az újonc Komárom ellen.

Haraszti Gábor

A Perutz FC az edzőváltás óta nem kapott ki Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Perutz FC–Komárom 1-1 (0-0)

Pápa, 400 néző. V.: Szommer. Perutz FC: Sánta (Szigeti 59.) – Nagy T., Császár (Tiba 76.), Dóczi, Bohner – Baldauf, Jurik (Szilágyi 46.), Hanzl, Tóth, Vallejos – Ivancsics,.Edző: Lengyel Ferenc. Komárom: Szabó M. – Schiller, Katona, Koronczai, Tóth I., Módi (Hajba 78.) – Végh B., Tóth A. (Vincze 51.), Végh T., Bán – Kenesei. Edző: Bozsik Péter.

A kezdő sípszótól kezdve nagy nyomás alá helyezte a Komáromot a pápai alakulat, ami mindjárt az első percben egy felső kapufában volt tetten érhető: Ivancsics szabadrúgását Nagy Tamás csúsztatta a keresztlécre. A fehér mezes vendégek kontratámadásokból tudtak csak a hazai kapuig eljutni, a 16. percben Végh Tibor próbálkozásánál kellett Sántának játékba avatkoznia. A kezdeti lendület az első negyed-­óra végén alábbhagyott, bő húsz percet kellett várni a következő helyzetre, Kenesei bal lábas lövését Sánta ütötte ki. A félidő hajrájához közeledve Schiller jobb oldali beadását Kenesei egyből a balon érkező Tóth Alex elé továbbította, aki a kivetődő pápai hálóőr mellett a jobb kapufát találta el.

A Perutz FC az edzőváltás óta nem kapott ki Fotó: Penovác Károly/Napló

Amilyen jól indult az első félidő hazai szempontból, olyan rosszul kezdődött a második, ugyanis mindjárt az első percben Dóczi rúgta fel Végh Tibort a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Kenesei a jobbra vetődő Sánta mellett a kapu bal oldalába helyezte, 0-1.

A gól után nagy erőket mozgósított a Pápa az egyenlítésért, előbb Vallejos szólója után védett Szabó, majd Bohner és Ivancsics tűnt el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

A 71. percben góllá érett a hazai nyomás, egy szöglet után Tóth Milán beívelését a hosszú kapufánál érkező Ivancsics közelről belsőzte a léc alá, 1-1.

Az utolsó 15 percben mindkét együttes őrizte az egy pontot, így maradt az összességében reálisnak mondható döntetlen.

Lengyel Ferenc: – Jól kezdtünk, 15-20 percig az történt, amit mi szerettünk volna, utána kissé szétestünk, szerkezetet is kellett váltanunk. A második félidő eleji hidegzuhany után azt játszottuk, amit a szünetben megbeszéltünk, egygólos hátrányból borzasztó nehéz volt visszajönni. Az utolsó tíz percben úgy láttam, mindkét csapat megelégedett a döntetlennel, de pozitívum, hogy az edzőváltás óta nem kaptunk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában