Sport

2009.11.02. 13:57

Üllői úti botrány - a szigorítás a megoldás

Budapest - Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter szerint a júniusban módosított sporttörvény tartalmazza a stadionok kötelező kamerázását, a szigorúbb beléptetési rendszert, és az ellenőrizhető jegykiadást.

MTI

Az MTI Sportszerkesztősége annak járt utána, hogy néhány európai országban mi a gyakorlat a szombati FTC-DVTK labdarúgó Soproni Liga-mérkőzésen történtekhez hasonló szurkolói rendbontás esetén.

Nagy-Britanniában, Németország és Franciaországban egyformán kitilthatják a rendbontókat a stadionokból. Németországban stadionlátogatási tilalom rendelhető el abban az esetben is, ha csak a gyanúja áll fenn annak, hogy egy adott szurkoló rendzavarásban vett részt. Belgiumban a sértő jelszavak skandálásának megbüntetését tervezik.
   
Kelet-Európában általában még csak most készülnek a szigorúbb intézkedések bevezetésére a huligánokkal szemben.

Csehországban a helyszíni, rögtönítélő bíróságok intézményének felállítását is tervbe vették. Akadnak egyéni, azaz klubszintű kezdeményezések is: Gigi Becali, a román Steaua Bucuresti tulajdonosa elrendelte, hogy a csapat meccseire csak személyi igazolvánnyal lehessen jegyet venni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!