Sport

2006.06.09. 22:00

Ünneplés Pápán

Megyei körkép (kd, ri) - A bajnoki kupát az Elmax Pápa szombaton a Sopron elleni rangadó után veheti át a labdarúgó NB III Bakony-csoportjának képviselőjétől.

Mórocz Zsolt

Elmax Pápa-SopronUtolsó hazai bajnoki találkozóját vívja az Elmax Pápa a Sopron ellen szombaton 17 órától. Az aranyérmes gárda a mérkőzés után a szurkolókkal közös ünneplést tervez. Lantai Balázs edző csapata a meccset követően a Bakony-csoport képviselőjétől átveheti az első helyezettnek járó kupát és aranyérmeket, aztán kezdetét veszi a fesztivál. Az Elmax-pályára minél több szurkolót várnak szombaton - a kilátogató drukkereket egy tál ízletes étellel várják a szervezők.
Lantai Balázs a múlt heti, Sümeg elleni 11-es döntetlennel véget ért mérkőzésről elmondta - Hősiesen küzdött a hazai csapat, a kemény védelmet csak a második félidőben tudtuk feltörni. Úgy vélem, közelebb álltunk a győzelemhez. Nagyon bízom benne, hogy a Sopron ellen igazi gálamérkőzést játszunk - méltóképpen szeretnénk búcsúzni lelkes szurkolóinktól. Azonban mindenkit óva intek attól, hogy lebecsülje ellenfelünket. Bajnokként kötelességünk megmutatni, hogy nem véletlenül hullott az ölünkbe az elsőség.
Tapolca-SárvárA TIAC-Honvéd VSE nagy verést kapott Csesztregen a múlt héten, 50-ás zakóval utazhatott haza. - Térdig ért a pályán a víz. Órákig úgy tűnt, nem rendezik meg a mérkőzést. Aztán percek alatt mégis úgy döntött a játékvezető, hogy focizzunk. A játé- kosaim dekoncentráltan és visszafogottan futballoztak, amit a Csesztreg öt góllal büntetett meg - fogalmazott Csáki László, a Tapolca mestere. - A Sárvár elleni derbit úgy kell felfognunk, mintha ettől függne az életünk. Rendkívül fontos számunkra ez a találkozó, mert nem akarunk kieső helyen végezni. Azt már korábban bebizonyítottuk, bárki ellen képesek vagyunk nyerni. Most sem lehet ez másként. Szerencsére mindenki a rendelkezésemre áll, nincs sem eltiltott, sem sérült játékosom.
Ikarusz-SümegA sümegiek egy hete dicséretesnek mondható 11-et értek el a már bajnok pápaiakkal szemben. Lázár Szilveszter játékos- edző ennek ellenére korántsem tűnt elégedettnek a beszélgetésünk során - Amíg ki nem állították Gőgöst, addig jól játszottuk azt, amit tudunk, s egy elég ügyes gólt is "összeraktunk" - mondta. - Azt még azért hozzátenném, hogy szerintem a páros kiállítás lett volna a játékvezető reális döntése... De ily módon hátrányba kerülvén előbb-utóbb várható volt, hogy kiegyenlít az Elmax, ami aztán meg is történt. A mai (utolsó idegenbeli mérkőzésünkön) illene győznünk. A kiállított játéko- sunk ugyan hiányozni fog, azonban visszatérhet a csapatba a korábban eltiltott Gersics, valamint a sérüléséből felépülő Végh Csaba. Jó len- ne három ponttal hazatérni.
BFC-CsesztregA Balaton-partiak egy hete belefutottak egy kiadós (50) idegenbeli vereségbe. - Hivatkozhatnánk arra, hogy a játékvezető is "belejátszott" a mérkőzésbe, ám sajnos ehhez mi kellőképpen asszisztáltunk - jegyezte meg Nyitrai Ferenc, a piros-kékek szakvezetője. - Néhány játé- kosunk (Pap, Foki és Pavelka) megfeledkezett magáról, és ezt a bíró könyörtelenül megbüntette.
A BFC ma a Csesztreg gárdáját fogadja, s a közismerten lelkes kis zalai gárda bizony nem könnyen adja meg magát sehol sem. Döntő lehet majd, hogy a fürediek miképpen tudják majd pótolni a kiállí- tott játékosaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!