Sprinter focimezben

2018.08.28. 10:30

Usain Bolt pénteken pályára lép – igen, futballpályára!

A világklasszis egykori atléta végre kipróbálhatja magát labdarúgóként a Central Coast Marinersben.

Thirty-one-year-old eight-time Olympic champion Usain Bolt trains with A-League football club Central Coast Mariners in Gosford on August 28, 2018. / AFP PHOTO / Saeed KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Saeed Khan

A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai Usain Bolt, a korábbi sprintersztár – aki tavaly vonult vissza a versenyzéstől – egy hete edz a klubnál, amellyel hathetes próbajátékról szóló megállapodást kötött.

Az egyesület közleménye szerint könnyen elképzelhető, hogy a találkozót – amelyen előreláthatólag 15-20 percet kap majd a balszélen bevethető Bolt – 12 ezer néző előtt rendezik majd meg.

„Természetesen izgulni fogok, hiszen ez nem egy jótékonysági mérkőzés. Biztosan fogok hibázni, de azon leszek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, és büszke legyek” – mondta a 32 éves világcsúcstartó. Hozzátette, elsősorban az irányváltásokkal vannak még problémái:

„Nem vagyok hozzászokva a hirtelen megállásokhoz, talán ez jelenti a legnagyobb kihívást,

de szerencsére csak október végén kezdődik a szezon, addig még van időm.”

A Sydneytől 80 kilométerre lévő Gosfordban működő Mariners a legutóbbi idényben a tízcsapatos ausztrál bajnokság utolsó helyén végzett.

Borítókép: Usain Bolt edz a Mariners csapatában Gosfordban, 2018. augusztus 28-án.

Forrás: AFP / SAEED KHAN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában