Sport

2017.07.11. 17:31

Vállalja a másodosztályt Somló SC

Kiegyensúlyozott, remek teljesítményüknek köszönhetően rajt-cél győzelmet arattak a Somló SC labdarúgói a megyei harmadosztályú pontvadászat északi csoportjában.

Bényi Kálmán

A Somlószőlős alakulata huszonnégy mérkőzést játszott a 2016/17-es bajnokságban, ebből egy vereség, két döntetlen mellett huszonegyszer győzelmet könyvelhetett el. A támadószekció tagjai összesen 89-szer zörgették meg az ellenfelek hálóját, míg Szabó Martin kapuját csak 18-szor sikerült bevenniük az ellen-feleknek. Az utóbbi adat a harmadosztályú bajnokság öt csoportjának összevetésében is rekordnak számít, hiszen a Szőlősön kívül egy alakulat sem kapott ilyen kevés gólt. Adja magát a kérdés, hogy a csapat kialakításánál Szöllősi Attila vezetőedző is alkalmazta-e azt az ősrégi mondást, hogy először is végy egy jó kapust, vagy ennél többről van szó?

- Martin valóban remek kapus, magasabb osztályban is megállná a helyét, de ez egy csapatjáték, s ahogy a gólszerzésnél a csatárok, úgy a védekezésnél a hálóőr munkáját segítik a többiek - mondta a Somló SC szak-vezetője, Szöllősi Attila.

A somlószőlősi alakulat zsinórban másodszor hódította el a bajnoki aranyérmet ebben a csoportban, ám tavaly még nem vállalta a magasabb osztályú megméretést. A 2017/18-as szezonban viszont már a megyei II. osztályban szerepel a csapat.

- Kinőttünk ebből a bajnokságból, s úgy gondolom, hogy a srácoknak is jó erőfelmérő lesz a másodosztályban szerepelni. A feltételek adottak. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy utánpótláscsapatot kell verbuválnunk és szerepeltetnünk az előttünk álló idénytől. Reméljük, vonzó lesz a fiatalok számára, hogy kulturált környezetet tudunk biztosítani, hiszen három héttel ezelőtt adták át a falu
kisméretű, műfüves pályáját. Ez a felnőttcsapat számára is nagy segítség, mert a rossz idő beálltával nem kell devecseri albérletet finanszíroznunk, hogy edzéslehetőséghez jussunk - hangsúlyozta a Somló SC trénere.

Szöllősi Attila hozzátette, amatőr csapatként eddig nem tartottak edzéseket, csak a mérkőzésekre gyűlt össze a társaság, mostantól viszont ez is megváltozik.

- A csapategység kimagasló. A mérkőzések végén nem hazasiettek a játékosok, hanem mindenki szánt egy-egy órát az életéből arra, hogy egy tál étel és egy pohár ital mellett megbeszéljék a történteket, megvitassák a találkozók eseményeit. Mondhatjuk, baráti társasággá kovácsolódott az együttes. Ezt jelzi, hogy a kis közösségünkben milyen sokan fontosnak érzik, hogy tagjai legyenek ennek a csapatnak, például a polgármester, vagy az 56. évét taposó, rangidős Kádár Lajos, aki korábban számos jónevű egyesületben is megfordult - hangsúlyozta a szakvezető.

Kiss János, a település polgármestere, a gárda oszlopos tagja a Naplónak elmondta, a bajnokságban kialakult sorrend hűen tükrözi a mezőny erőviszonyait.

A saját fiával, a házi gólkirállyal, a 24 találatig jutó Kiss János Bálinttal egy csapatban szereplő játékos-polgármester hozzátette, a motivációs tényezők miatt mindenképpen szükségük van az osztályváltásra.

Az átigazolási időszakból nagy valószínűséggel a Szőlős is aktívan kiveszi a részét, hiszen szeretne mindenképpen a második vonalban megragadni, ehhez azonban két-három minőségi játékossal meg kell erősíteni a keretét. Távozók is lesznek, de nevekkel egyelőre nem tudtak szolgálni az illetékesek, ez később derül csak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!