Sport

2009.11.19. 14:13

Vb-pótselejtezők - Rehhagel az isteneknek hálálkodik

Donyeck - Otto Rehhagel, a görög labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya hálás az isteneknek, hogy Ukrajnában győzelemhez segítették csapatát, amely ezzel kijutott a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra.

MTI

A vb-pótselejtező visszavágóján - az athéni 0-0-t követően - a görögök Dimitrisz Szalpingidisz góljával 1-0-ra nyertek Donyeckben szerda este.
   
"A fiúk számára a vb-részvétel a jutalom azért a hihetetlen szenvedélyért és küzdőszellemért, amelyet a selejtezőkön tanúsítottak - mondta Rehhagel a találkozó után. - Korábban már megmondtuk, hogy semmi sem elérhetetlen, de a sikerhez az istenek segítségére is szükség volt."
   
A 2004-es Európa-bajnok görögöket a média hevesen kritizálta a hazai gólnélküli döntetlent követően, mert a csapat öt védővel állt fel. A 71 esztendős szakvezető ennek ellenére a szerdai összecsapáson is megerősített védelemmel küldte pályára alakulatát.
   
"Majd akkor játszunk szórakoztató futballt, ha lesz egy Messink, Kakánk, Iniestánk és Xavink - reagált a kritikákra Rehhagel. - Az ukránok nagyon szép akciókat vezettek, de az elejétől úgy határoztunk, hogy a kontratámadásokra építünk. Ezek közül egy gólt ért."
   
A tréner több mint 50 évet töltött el a futball világában, de eddig sem játékosként, sem szakvezetőként nem tudott részt venni egyetlen világbajnokságon sem.
   
Olekszij Mihajlicsenko, az ukránok szövetségi kapitánya csalódott volt az eredmény miatt, ráadásul a jegyárak körül kialakult vita miatt úgy érezte, semleges helyszínen játszanak. Az 50 ezer férőhelyes stadionban 30 ezer néző volt.
   
"Fájdalmas így befejezni egy sorozatot, megérdemeltük volna, hogy ott legyünk a vb-n - értékelt a mester. - Azt hiszem, leginkább az érettség hiányzott a csapatból, és a borsos jegyárak sem segítettek nekünk. Néhányan személyes érdekeiket előtérbe helyezve fosztottak meg minket attól, hogy teltház előtt futballozhassunk."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!