Sport

2009.10.05. 21:36

Vb-selejtezők - Mindenkitől jó teljesítmény kell

Telki - A magyar labdarúgó-válogatott játékosainak egybehangzó véleménye szerint szombaton mindenképpen győzelemre kell játszani a portugálok ellen sorra kerülő világbajnoki selejtezőn, hiszen csak siker esetén marad esélye a csapatnak arra, hogy ott legyen a jövő évi dél-afrikai világbajnokságon.

MTI

"Természetesen a legfontosabb dolog így is az, hogy masszívan védekezzünk, de egyszerűen most már elől is pontosabban kell játszanunk" - mondta Juhász Roland, akit a Magyarországon játszó futballisták az elmúlt idény legjobb légiósának választottak. "Sokkal bátrabban kell majd futballoznunk, ráadásul szerintem ha a portugálok gólt lőnek, akkor sem állhatnak le a hazai közönség előtt. A pontrúgásokra nagyon oda kell majd figyelnünk" - tette hozzá a védő, arra utalva, hogy a szeptemberi két selejtezőn, a svédek és a portugálok is egy pontrúgást követően szereztek vezetést.
   
Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven középpályása szerint jó esélye lehet a csapatnak, de csak akkor ha mindenki a maximumot nyújtja: "szerintem ha együtt mozgunk, és mindenki azt nyújtja, amit tud, akkor összejöhet egy pozitív eredmény". Dzsudzsák, akit a hétvégi Utrecht elleni bajnokin életében először kiállítottak, megjegyezte, a vendégek legjobbja természetesen Cristiano Ronaldo, akiből külön nem lehet felkészülni, de egységes csapatként meg lehet állítani a jelenleg sérüléssel bajlódó aranylabdást.
   
"Amennyiben megfelelően le tudjuk zárni előtte a területet, akkor csinálgathatja majd a cseleit" - tette hozzá Dzsudzsák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!