félmaraton

2018.09.13. 20:37

VEDAC-os siker a futóviadalon

A félmaratoni országos bajnokságon harmadik Koszár Zsolt nyerte a Continental Veszprém Félmaraton 11 kilométeres versenyét klubtársa, a hegyifutó-világbajnokságra készülő Fonyó Sándor előtt.

Bényi Kálmán

Koszár Zsolt nyerte a tizenegy kilométeres futást, klubtársát, Fonyó Sándort megelőzve Fotó: VEDAC

Az idén a Continental Veszprém Félmaraton viadalát a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szakmai együttműködésével bonyolította le.

A VEDAC többek között a pálya hitelesítésében közreműködött, így ranglistaeredmények születhettek, valamint szintet lehetett teljesíteni a közelgő félmaratoni országos bajnokságra is.

Koszár Zsolt nyerte a tizenegy kilométeres futást, klubtársát, Fonyó Sándort megelőzve Fotó: VEDAC

Burján Jenő versenyigazgató elmondta, az idén ötven százalékkal többen vettek részt az eseményen, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy a versenytávokra – 11, illetve 21 kilométerre – kiírt ötszáz fős létszám betelt. A két és fél kilométeres Conti Futamon pedig további kétszáz lelkes mozogni, futni vágyó indult el.

– Kifejezetten kellemes időben vágott neki a mezőny a távnak, a lehűlés kedvezett a futóknak. Az idén változott a pálya, a résztvevőknek a Várba is fel kellett futniuk. Mindenkinek nagyon tetszett az új szakasz, és azt tervezzük, jövőre is ugyanezt a pályát tűzzük majd ki. Úgy vettük észre, a befutóknak járó egyedi érem sokak tetszését elnyerte. Az egyetlen negatívum az volt, hogy sajnos a chipes időmérésnél volt egy kis kavarodás, és az eredményhirdetés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ám ebből is levontuk a megfelelő tanulságokat és jövőre igyekszünk még profibban csinálni – mondta el a főszervező.

A 11 kilométeres versenytávot végül a VEDAC atlétája, Koszár Zsolt nyerte 36:54 perccel, aki klubtársát, a hegyifutó-világbajnokságra készülő Fonyó Sándort előzte meg (38:00).

A nőknél a sokszoros duatlon- és triatlon-világbajnok Csomor Erika nyert (44:16), megelőzve a VEDAC athéni olimpikonját, Kovács Idát (46:11). A várpalotai Eiserle Judit harmadik helyen zárt.

A félmaratoni, 21 kilométeres távot a szintén veszprémi születésű Telegdi Kamilla nyerte a nőknél, a férfiaknál pedig Péter Áron diadalmaskodott.

A 11 kilométeres váltót a VEDAC-os Bertalan Renátó és öccse, Gábor nyerte meg (41:00), a klub edzője, Szemán János és tanítványa, Miskey Bendegúz előtt (45:08).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában